Dit najaar op de agenda: Warmtenet Zandweerd

duurzaam2.jpg
Jasper_Buist_Profielfotos_2022_blank_6.png
Door Jasper Buist op 7 september 2020 om 17:31

Dit najaar op de agenda: Warmtenet Zandweerd

Voordat corona de wereld veranderde hadden er al een aantal informatieavonden met de bewoners van de wijk Zandeweerd plaatsgevonden over het ‘slimme warmtenet’.

Dit najaar wordt een besluit genomen over de toekomst van de wijk Zandweerd, de bestaande wijk en de uitbreiding ‘De tuinen van Zandweerd’. Het gaat er hierbij om dat de woningen in deze wijk als eersten in Deventer losgekoppeld gaan worden van het aardgas. De woningen worden via een grotendeels bestaand netwerk verwarmt met water dat afkomstig van de RWZI (rioolwaterzuivering). Het water afkomstig van de RWZI wordt nu nog ‘gewoon’ in de IJssel geloosd (overigens is het water dat naar de IJssel gaat wel eerst gezuiverd).

De raad moet over dit plan een besluit nemen voor het verlenen van een krediet om het plan te kunnen uitvoeren. Met deze eerste fase is 6,1 miljoen gemoeid. De provincie Overijssel financiert een deel en er loopt nog een aanvraag bij het Rijk.

Wilt u meer weten over dit plan dan kunt u hierover meer vinden via de agenda van de raadsvergaderingen en raadstafels, onder het onderdeel ‘Slim warmtenet Zandweerd’.

 Jasper houdt zich dit najaar bezig met het warmtenet. Voor vragen, mail hem gerust: jp.buist@gemeenteraaddeventer.nl.

Deel dit bericht

Labels: , , ,