Werkbezoek bij House of Refuge

House_of_Refuge.jpeg
Henrieke_Nijman_2_Profielfotos_2022_blank_3.png
Door Henrike Nijman op 24 februari 2022 om 23:10

Werkbezoek bij House of Refuge

Afgelopen week hebben we kennisgemaakt met de kerkelijke gemeente "House of Refuge". Dit betekent Huis van Toevlucht. Een passende naam voor een gemeente die vanuit Gods woord een toevlucht wil zijn voor iedereen die God zoekt of hulp zoekt. 

Als ChristenUnie onderhouden we contacten met verschillende kerkelijke gemeenten in Deventer. Dat doen we om ook vanuit de kerken signalen op te halen over hoe beleid uitwerkt op mensen en gezinnen. De impact van beleid merken kerken vaak in de diaconale contacten met gemeenteleden. Naast deze signalen over diaconie kunnen we door deze contacten in de raadsvergaderingen inbrengen hoe waardevol het informele netwerk van kerken is voor de gemeente Deventer en zorgorganisaties zoals bijvoorbeeld Dimence. 

Het gesprek met House of Refuge was zeer waardevol. Het gesprek ging over kerk zijn in Deventer, maar ook praktische en diaconale zaken kwamen aan bod. We zijn blij dat we met deze gemeente in contact zijn gekomen. We hopen elkaar in de toekomst verder te leren kennen en elkaar op te zoeken als dat nodig is.

Deel dit bericht

Labels: