Gebruik je stem goed!

gemeenteraadsverkiezingen2022.jpg
Henrieke_Nijman_2_Profielfotos_2022_blank_3.png
Door Henrike Nijman op 9 maart 2022 om 23:43

Gebruik je stem goed!

Terugblik op de laatste raadsvergadering

Woensdag 9 maart, de laatste inhoudelijke vergadering van deze raadsperiode. Op de agenda staan nog een paar belangrijke onderwerpen o.a. het initiatiefvoorstel voor verkabelen (ondergronds brengen van hoogspanningsleidingen) en een paar goede moties. Bij de moties is aandacht voor de situatie in de Oekraine, kleinschalige duurzame energieopwekking en de actualisering van de bomenkapcriteria.

Zo afwisselend is een raadsvergadering dus. Van hele technische onderwerpen met een lange aanloop tot de actualiteit van de dag. Van onderwerpen die snel een concreet resultaat hebben tot onderwerpen die verdere verdieping en uitzoekwerk vragen. Van raadsleden en van de ambtelijke organisatie.

Ik hou ervan. De diversiteit van de onderwerpen, het debat met elkaar, het passend maken van moties en amendementen, maar ook de raadsvergadering zelf. Hoewel het ook kan knallen, is er in de raad van Deventer altijd het bewustzijn dat we met elkaar er zitten voor het belang van de stad. Ik gun iedereen die op 16 maart wordt verkozen, deze ervaring. Een raad die met elkaar een afspiegeling van de gemeente Deventer is, die met idealen en gezond verstand voor de gemeente het goede willen doen.

En voor de kiezer: ik hoop dat u zich dat ook realiseert, dat de mensen die u nu de raad in stemt, 4 jaar lang voor u en het algemeen belang aan het werk zijn. Geef het een uurtje van uw tijd om daar even over na te denken voordat u op 14, 15 of 16 maart een vakje rood kleurt.

Deel dit bericht

Labels: ,