Extra middelen voor huishoudelijke hulp dankzij ChristenUnie

topbanner_zorg3vrijdag 26 september 2014 08:54

Er is extra geld beschikbaar voor gemeenten voor de huishoudelijke hulp. Eerder is al 75 miljoen euro extra beschikbaar gekomen voor de overgang naar de nieuwe WMO. Tijdens de algemene politieke beschouwingen in de Tweede Kamer is een motie van de ChristenUnie aangenomen om nog eens 40 miljoen euro beschikbaar te stellen voor huishoudelijke hulp.

Raadslid Henrike Nijman: "In Deventer hebben veel mensen vragen over hoe het verder gaat met de huishoudelijke hulp. In Deventer wordt die hulp voor veel mensen verzorgd door Carinova. Onlangs heeft Carinova aangekondigd om de tak met huishoudelijke hulp op te heffen. Niet alleen de zorgvragers, maar ook de medewerkers van Carinova zijn ongerust. Een goede huishoudelijke hulp is goud waard." 

De gemeenten moeten zelf in Den Haag een aanvraag indienen voor deze extra middelen. Dit moet voor 15 oktober. Daarbij moet er voor 1 december een plan liggen waarin de gemeente beschrijft, hoe ze het geld in gaan zetten.

Wethouder Kolkman gaf in de raadstafel van woensdag 20 september al aan dat hij zeker van plan is om dit geld aan te vragen. Hij heeft toegezegd het geld in den Haag aan te vragen. De wens van de medewerkers en de cliënten van Carinova om zoveel mogelijk continuïteit in de zorg te houden (dus ook dat mensen hun vaste hulp houden), kon de wethouder niet toezeggen. 

Raadslid Henrike Nijman: "Wij zijn voor nu tevreden met de acties van de wethouder richting Den Haag. Het is goed dat de extra middelen er komen. Tegelijk kunnen wij de beslissingen van het bedrijf Carinova niet veranderen. Ik snap dat de wethouder terughoudend is in wat hij daarin beloofd. Continuiteit van zorg betekent voor mij dat mensen op 1 januari niet ineens zonder de zorg zitten, die ze niet kunnen missen. Daar zet ik mij voor in." 

« Terug

Reacties op 'Extra middelen voor huishoudelijke hulp dankzij ChristenUnie'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2014

Geen berichten gevonden