Nieuws

 1. Gespikkeld woningbezit Zandweerd.jpg
  Jasper_Buist_Profielfotos_2022_blank_6.png
  Door Jasper Buist op 27 mei 2023

  Steun voor flexwonen

  De ChristenUnie heeft ingestemd met drie locaties voor flexwonen in Deventer. Voor ons is belangrijk dat flexwonen wordt ingezet voor spoedzoekers. De druk op de wachtlijst voor sociale huurwoningen wordt daardoor minder. De flexwoningen staan er meer dan 15 jaar dus hebben we gelet op een zorgvuldige procedure en een goed participatietraject.

  Lees verder

  Labels: ,

 2. Pand Keizerstraat Deventer.jpg
  Henrieke_Nijman_2_Profielfotos_2022_blank_3.png
  Door Henrike Nijman op 18 april 2023

  Gezondheid staat buiten spel

  De mogelijke vestiging van de McDonalds in het centrum zorgt voor felle discussies. De ChristenUnie is ook niet blij met een groot fastfood restaurant aan de kop van de Keizerstraat. Maar de gemeenteraad heeft er zelf voor gekozen om gezondheid niet aan te wijzen als criterium bij het verlenen van een vergunning. We hebben nu dus weinig te kiezen. Maar dat moet veranderen. We stellen daarom voor om vanaf nu wel regels voor gezondheid in ons preventiebeleid en de omgevingsvisie op te nemen. 

  Lees verder
 3. Armoede
  Arie_de_Niet_Profielfotos_2022_blank_.png
  Door Arie de Niet op 27 maart 2023

  Lessen trekken uit pijnlijk ontslag bewindvoering

  Inwoners die niet zelf hun financiën kunnen regelen krijgen een bewindvoerder toegewezen. De gemeente Deventer was ook bewindvoerder, maar is begin 2022 ontslagen door de rechter omdat er teveel fouten werden gemaakt. In opdracht van de gemeenteraad is een onderzoek gedaan naar wat er mis ging. Het rapport is woensdag 22 maart in de gemeenteraad besproken. Lees hier welke lessen wij trekken uit het ontslag van bewindvoering.

  Lees verder
 4. 944x390_reshare.jpg
  Arie_de_Niet_Profielfotos_2022_blank_.png
  Door Arie de Niet op 25 maart 2023

  Handhaving opkopersregister bij kringloopwinkels opschorten

  Kringloopwinkels zijn belangrijk voor de circulaire economie en voor mensen die weinig te besteden hebben. Door een nieuwe wet tegen heling moeten kringloopwinkels de spullen die binnenkomen bijhouden in een opkopersregister. Dat is een enorme administratieve last die het doel voorbij schiet. De kringloopwinkels in Deventer maken zich zorgen over de gevolgen. Via schriftelijke vragen hebben we het college gevraagd het opkopersregister voorlopig niet te handhaven.

  Lees verder
 5. Dakloos
  Arie_de_Niet_Profielfotos_2022_blank_.png
  Door Arie de Niet op 20 maart 2023

  Minder drang en dwang bij briefadressen

  Deventer gebruikt het briefadres voor thuislozen als drang- en dwangmiddel. De gemeente wil daarmee de moeilijke doelgroep beter in beeld krijgen. Maar het werkt averechts. Veel mensen komen hun post helemaal niet ophalen. Kwetsbare mensen raken juist verder uit beeld. Dat was voor ons reden om op 15 maart de briefadressen op de agenda te zetten van de gemeenteraad.

  Lees verder
 6. topbanner_cultuur
  Thijs_Banninga_2_Profielfotos_2022_blank_18.png Arie_de_Niet_Profielfotos_2022_blank_.png
  Door Thijs Banninga, Arie de Niet op 18 februari 2023

  Onmogelijke opdracht voor De Nieuwe Keizer en het Burgerweeshuis

  Het college stelt voor om een ontwerp te maken voor De Nieuwe Keizer en het Burgerweeshuis onder één dak in het huidige pand van de schouwburg. Het college geeft beide instellingen daarmee een onmogelijke opdracht. Dat kan alleen maar leiden tot teleurstelling, vertraging en in het meest dramatische geval het geheel verdwijnen van poppodium het Burgerweeshuis.

  Lees verder
 7. Profiel foto Henrike.jpeg
  Henrieke_Nijman_2_Profielfotos_2022_blank_3.png
  Door Henrike Nijman op 11 februari 2023

  Waarom ik op de lijst voor de Provinciale Staten sta

  Op de lijst voor de provinciale staten van Overijssel mag ik op nummer 7 staan. Allereerst omdat ik het belangrijk vind dat er vanuit alle hoeken van de provincie mensen op de lijst staan. Maar ook vanuit de inhoud wil ik graag een bijdrage leveren in de grote en complexe discussies die we op dit moment met elkaar voeren.

  Lees verder