Berichten over aandacht voor wat echt telt

 1. Arie portret met Lebuinus.jpg
  Arie_de_Niet_Profielfotos_2022_blank_.png
  Door Arie de Niet op 23 juli 2022

  Stilgezet

  De gemeenteraadsverkiezingen liggen alweer ver achter ons. Het introductieprogramma van de raad is zo'n beetje afgerond en er is een nieuw college gevormd. De afgelopen maanden heb ik af en toe het gevoel gehad dat ik op een voorbijrazende trein zonder rem ben gesprongen. De agenda van de gemeenteraad is bomvol en er zijn langlopende dossiers die ik in korte tijd moet bijlezen. Maar in het zomerreces wordt die trein toch even stilgezet. En dat is goed en nodig want het geeft tijd voor wat bezinning.

  Lees verder
 2. Beediging Arie de Niet.jpeg
  CU Deventer logo
  Door ChristenUnie Deventer op 21 april 2022

  Fractie weer op volle sterkte

  Op donderdag 31 maart is Arie de Niet beëdigd als ons gemeenteraadslid. Twee weken later, op woensdag 13 april, zijn Henrike Nijman, Thijs Banninga en Jasper Buist beëdigd als opvolgers. Daarnaast zijn Carolien van Maanen, Janneke Lindenholz, Pepijn Deddens en Nico Overeem de komende periode betrokken bij de steunfractie. De fractie is daarmee weer op volle sterkte.

  Lees verder
 3. campagnevideo.jpg
  Arie_de_Niet_Profielfotos_2022_blank_.png
  Door Arie de Niet op 26 maart 2022

  Deventer kiest voor stabiel met een duurzaam accent

  De verkiezingen zijn geweest. De uitslag is bekend. Wij zijn dankbaar dat we onze zetel hebben behouden. Ook de komende vier jaar kunnen we werken aan onze idealen en in de gemeenteraad van Deventer aandacht vragen voor wat echt telt. Lees hier mijn bijdrage aan het debat over de uitslag van de verkiezingen.

  Lees verder
 4. gemeenteraadsverkiezingen2022.jpg
  Henrieke_Nijman_2_Profielfotos_2022_blank_3.png
  Door Henrike Nijman op 9 maart 2022

  Gebruik je stem goed!

  Woensdag 9 maart, de laatste inhoudelijke vergadering van deze raadsperiode. Op de agenda staan nog een paar belangrijke onderwerpen o.a. het initiatiefvoorstel voor verkabelen (ondergronds brengen van hoogspanningsleidingen) en een paar goede moties. Bij de moties is aandacht voor de situatie in de Oekraine, kleinschalige duurzame energieopwekking en de actualisering van de bomenkapcriteria.

  Lees verder
 5. Regenboogakkoord.png
  Arie_de_Niet_Profielfotos_2022_blank_.png
  Door Arie de Niet op 17 februari 2022

  Geaccepteerd worden zoals je bent

  We willen als ChristenUnie in Deventer aandacht geven aan wat echt telt. En één van de dingen die voor je als mens echt telt is dat je geaccepteerd wordt zoals je bent. Ook als dat afwijkt van de norm of van de stereotypen. Vanuit die overtuiging sta ik als ChristenUnie-lijsttrekker voor acceptatie van LHBTIQ+ personen.

  Lees verder
 6. Zorg voor elkaar
  Henrieke_Nijman_2_Profielfotos_2022_blank_3.png
  Door Henrike Nijman op 27 februari 2021

  Zorg voor elkaar

  De ander zien, aandacht geven en zorgen delen is nu extra belangrijk, daarom bezorgen wij vandaag een perentaart bij een gezin die zich inzet als pleegouders en een gezin die passende zorg via PGB willen inzetten maar vastlopen in de regels.

  Lees verder
 7. Aandacht Voor Wat Echt Telt
  CU Deventer logo
  Door ChristenUnie Deventer op 24 november 2020

  Schending van mensenrechten in West-Papoea

  Op het digitale partijcongres van de landelijke ChristenUnie van 21 november is een motie die door het Deventer ChristenUnie-lid Johan Oldenburger en anderen was ingediend over mensenrechtenschendingen in West-Papoea (het voormalige Nederlands Nieuw-Guinea) met vrijwel algemene stemmen
  aangenomen.

  Lees verder