Berichten geschreven door Arie de Niet

 1. topbanner_winkelendpubliek
  168x168_arie
  Door Arie de Niet op 19 november 2021

  Het verschil maken in Deventer

  Gisteren hebben de leden van ChristenUnie Deventer ingestemd met mijn rol als lijsttrekker voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Ik mag dus aan de slag en ik hoop weer terug te keren in de gemeenteraad!

  Het voelt goed om in politieke zin weer terug te zijn in Deventer. De provincie was leuk voor de afwisseling, maar mijn hart gaat echt harder kloppen van de concrete uitdagingen in onze stad en ons buitengebied. Dat heb ik gemerkt bij het opstellen van het verkiezingsprogramma. Maar ook de afgelopen week heeft me weer bewust gemaakt van de redenen waarom ik politiek actief ben. En van het feit dat we als ChristenUnie politiek het verschil moeten en kunnen maken.

  Lees verder
 2. ChristenUnie regiorace
  168x168_arie 168x168_henrike
  Door Arie de Niet, Henrike Nijman op 6 maart 2021

  ChristenUnie Deventer pleit voor behoud en verduurzaming van erfgoed

  Fractievoorzitter Henrike Nijman van de ChristenUnie in Deventer en burgerlid Arie de Niet van ChristenUnie Overijssel hebben zaterdag meegefietst in een regiorace naar Amersfoort. Met de actie willen ze aandacht vragen voor lokale oplossingen die een bijdrage leveren aan het beschermen van de aarde. 

  De ChristenUnie vindt het belangrijk om een stem te geven aan lokale initiatieven om duurzamer te leven. In het hele land werden daarom op zaterdag 6 maart lokale initiatieven voor het behoud van de aarde verzameld en naar Amersfoort gebracht, waar het partijkantoor van de ChristenUnie huist. Tijdens een estafette van ruim 1700 kilometer, de zogenaamde 'regiorace'. werd door meer dan 90 gemeenten het stokje doorgegeven. Bij elke etappe werd een lokaal initiatief toegevoegd.

  Lees verder
 3. 624x270_Viking_bouwplaats
  168x168_arie
  Door Arie de Niet op 14 maart 2019

  Meer transparantie bij grote projecten in Deventer

  De ChristenUnie wil dat het college de gemeenteraad beter informeert over grote projecten zoals De Viking. Steunfractielid Arie de Niet heeft een voorstel ingediend voor meer transparantie. Hij vraagt het college de grote projecten vaker door te lichten en open te zijn over successen en tegenvallers die daarbij worden ontdekt, zodat de gemeenteraad op tijd kan bijsturen.

  Lees verder

  Labels: ,

 4. 944x390_reshare.jpg
  168x168_arie
  Door Arie de Niet op 2 maart 2019

  ChristenUnie op bezoek bij Reshare

  Met ChristenUnie Overijssel en ChristenUnie Deventer was ik gisteren te gast bij het textielsorteercentrum van het Leger des Heils in Deventer. De ChristenUnie is blij dat Reshare een duurzaam en innovatief textielsorteercentrum bouwt op het industrieterrein A1. Het sorteercentrum zorgt ook nog eens voor werk voor mensen die anders niet zo makkelijk aan het werk komen.

  Lees verder
 5. topbanner_natuur.jpg
  168x168_arie 168x168_jasper
  Door Arie de Niet, Jasper Buist op 25 februari 2019

  Denk mee over energietransitie in Overijssel

  Op donderdag 7 maart organiseert de fractie van de ChristenUnie in Deventer een open vergadering over de energietransitie. Iedereen die mee wil denken over betaalbaar duurzaam wonen en de ruimte voor nieuwe energie in Overijssel is vanaf 19.30 uur van harte welkom bij Natuur- en milieueducatiecentrum De Ulebelt.

  Lees verder
 6. 944x390_fietsveiligheid_Churchillplein.jpg
  168x168_arie
  Door Arie de Niet op 26 januari 2019

  Veilig fietsen moet hogere prioriteit krijgen

  In november heb ik met fractievoorzitter Henrike Nijman schriftelijke vragen gesteld over veilig fietsen in Deventer. De concrete aanleiding was een reeks (bijna) ongevallen en onveilge situaties voor fietsers op schoolroutes en bij de wegwerkzaamheden. Op ons verzoek zijn de antwoorden afgelopen woensdag besproken in een raadstafel. Daar bleek dat veel partijen onze zorgen delen.

  Lees verder
 7. 624x270_GoAheadEagles
  168x168_arie
  Door Arie de Niet op 15 januari 2019

  ChristenUnie wil inzicht in risico’s lening Go Ahead Eagles

  De ChristenUnie verbaast zich over een lening van een half miljoen euro aan Go Ahead Eagles. De club leidt al twee seizoenen forse verliezen. De gemeente Deventer leent dus geld uit voor het dichten van gaten in de begroting van een voetbalclub. Dat past niet binnen de afspraken die zijn gemaakt. De ChristenUnie heeft daarom schriftelijke vragen gesteld over de lening.

  Lees verder
 8. topbanner_cultuur
  168x168_arie
  Door Arie de Niet op 20 december 2018

  Pas op de plaats voor het Burgerweeshuis

  Na een kritisch opinieartikel van mij op deze site is het procesvoorstel voor de verbouwing van poppodium Burgerweeshuis flink uitgekleed. Maar ook dat uitgeklede voorstel heeft het gisteren in de raadsvergadering niet gehaald. Dat betekent pas op de plaats voor het Burgerweeshuis. Maar uitstel is geen afstel. De gemeenteraad zal in het voorjaar echt keuzes moeten maken.

  Lees verder
 9. topbanner_cultuur
  168x168_arie
  Door Arie de Niet op 30 oktober 2018

  Bestuur dreigt bij het Burgerweeshuis dezelfde fouten te maken als bij de Viking

  De Viking heeft laten zien waar een onduidelijk, onzorgvuldig en overhaast besluit toe kan leiden. Je hoopt dat het bestuur van zo'n fout leert. Maar bij het eerste culturele bouwproject dat zich voordoet, dreigt het meteen weer mis te gaan. Om het Burgerweeshuis toekomst te geven is een verbouwing nodig. Het college gaat fors geld uitgeven aan een ontwerp, maar vergeet de gemeenteraad in positie te brengen. Raad van Deventer, zwem niet dom in een nieuwe culturele fuik, maar pak je verantwoordelijkheid, neem de tijd voor een zorgvuldig besluit en stel vooraf een helder kader, zowel inhoudelijk als financieel. 

  Lees verder
 10. topbanner_oppas
  168x168_arie
  Door Arie de Niet op 15 maart 2018

  Weiger weg te kijken

  Aan het begin van de campagne stuitte ik bij toeval op het gedicht "Lessen van Geert Groote" van Johanneke ter Stege. Het is te vinden op het Lamme van Dieseplein voor het Geert Groote Huis. Zes regels inspiratie voor de gemeenteraad.

  Lees verder

  Labels: