Berichten geschreven door Arie de Niet

 1. Armoede
  Arie_de_Niet_Profielfotos_2022_blank_.png
  Door Arie de Niet op 27 maart 2023

  Lessen trekken uit pijnlijk ontslag bewindvoering

  Inwoners die niet zelf hun financiën kunnen regelen krijgen een bewindvoerder toegewezen. De gemeente Deventer was ook bewindvoerder, maar is begin 2022 ontslagen door de rechter omdat er teveel fouten werden gemaakt. In opdracht van de gemeenteraad is een onderzoek gedaan naar wat er mis ging. Het rapport is woensdag 22 maart in de gemeenteraad besproken. Lees hier welke lessen wij trekken uit het ontslag van bewindvoering.

  Lees verder
 2. 944x390_reshare.jpg
  Arie_de_Niet_Profielfotos_2022_blank_.png
  Door Arie de Niet op 25 maart 2023

  Handhaving opkopersregister bij kringloopwinkels opschorten

  Kringloopwinkels zijn belangrijk voor de circulaire economie en voor mensen die weinig te besteden hebben. Door een nieuwe wet tegen heling moeten kringloopwinkels de spullen die binnenkomen bijhouden in een opkopersregister. Dat is een enorme administratieve last die het doel voorbij schiet. De kringloopwinkels in Deventer maken zich zorgen over de gevolgen. Via schriftelijke vragen hebben we het college gevraagd het opkopersregister voorlopig niet te handhaven.

  Lees verder
 3. Dakloos
  Arie_de_Niet_Profielfotos_2022_blank_.png
  Door Arie de Niet op 20 maart 2023

  Minder drang en dwang bij briefadressen

  Deventer gebruikt het briefadres voor thuislozen als drang- en dwangmiddel. De gemeente wil daarmee de moeilijke doelgroep beter in beeld krijgen. Maar het werkt averechts. Veel mensen komen hun post helemaal niet ophalen. Kwetsbare mensen raken juist verder uit beeld. Dat was voor ons reden om op 15 maart de briefadressen op de agenda te zetten van de gemeenteraad.

  Lees verder
 4. topbanner_cultuur
  Arie_de_Niet_Profielfotos_2022_blank_.png Thijs_Banninga_2_Profielfotos_2022_blank_18.png
  Door Arie de Niet, Thijs Banninga op 18 februari 2023

  Onmogelijke opdracht voor De Nieuwe Keizer en het Burgerweeshuis

  Het college stelt voor om een ontwerp te maken voor De Nieuwe Keizer en het Burgerweeshuis onder één dak in het huidige pand van de schouwburg. Het college geeft beide instellingen daarmee een onmogelijke opdracht. Dat kan alleen maar leiden tot teleurstelling, vertraging en in het meest dramatische geval het geheel verdwijnen van poppodium het Burgerweeshuis.

  Lees verder
 5. 944x390_fietsveiligheid_Churchillplein.jpg
  Arie_de_Niet_Profielfotos_2022_blank_.png
  Door Arie de Niet op 23 januari 2023

  Verzet tegen lange afsluiting fietspad Handelskade

  De gemeente Deventer is van plan om de Handelskade in 2023 tijdens werkzaamheden op de Kop Handelskade volledig af te sluiten voor fietsers. De verwachting is dat de sloop en de bouw wel twee jaar kan duren. Wij vinden het niet acceptabel dat een hoofdfietsroute zo lang wordt afgesloten. Er is geen geschikte omleidingsroute en de afsluiting voor fietsers is helemaal niet nodig als het autoverkeer een beetje inschikt. Daarom stellen we op 25 januari in de raadsvergadering vragen aan het college over deze afsluiting.

  Lees verder

  Labels:

 6. fietstunnel_rielerweg_2.jpg
  Arie_de_Niet_Profielfotos_2022_blank_.png
  Door Arie de Niet op 21 januari 2023

  Toch onderzoek naar beter verlichting fietstunnel Rielerweg

  De verlichting overdag in de fietstunnel aan de Rielerweg is onvoldoende. De overgang van fel daglicht naar een donkere tunnel is onveilig. Dat heeft al een rol gespeeld bij twee ernstige ongevallen in de tunnel. Het college gaf onlangs aan dat de verlichting pas in 2028 zou worden aangepakt. Dat is volgens ons veel te laat. In een raadstafel over de fietstunnel heeft wethouder Elferink toegezegd om te onderzoeken of de verlichting toch op korte termijn kan worden verbeterd.

  Lees verder
 7. Armoede -rekening betalen.jpg
  Arie_de_Niet_Profielfotos_2022_blank_.png
  Door Arie de Niet op 15 november 2022

  Resultaat van inzet op aanpak energiearmoede

  Door de oorlog in Oekraïne zijn de energieprijzen fors gestegen. Mensen met een slecht geïsoleerd huis hebben daardoor soms moeite om nog rond te komen. De ChristenUnie wil niemand aan z'n lot over laten. De fractie is daarom afgelopen half jaar op verschillende manieren bezig geweest met de aanpak van energiearmoede. Bij de vaststellen van de begroting heeft dat mooie resultaten opgeleverd.

  Lees verder
 8. Arie portret met Lebuinus.jpg
  Arie_de_Niet_Profielfotos_2022_blank_.png
  Door Arie de Niet op 12 november 2022

  Begroting 2023: extra inzet op energiebesparing en preventie schulden

  Afgelopen woensdag heeft de gemeenteraad vergaderd over de begroting van Deventer voor 2023. Dat is het moment om bij te sturen. Dat is goed gelukt. Onze voorstellen voor extra ondersteuning van energiecoaches en het uitbreiden van de spreekuren van Geldfit zijn aangenomen. Lees (of luister) hier mijn algemene beschouwingen.

  Lees verder
 9. fietstunnel_rielerweg_2.jpg
  Arie_de_Niet_Profielfotos_2022_blank_.png
  Door Arie de Niet op 28 oktober 2022

  Schriftelijke vragen over veiligheid fietstunnel Rielerweg

  Naar aanleiding van een ernstig ongeval in de fietstunnel aan de Rielerweg hebben we schriftelijke vragen gesteld over de veiligheid van de tunnel. De slechte verlichting en de gevaarlijke constructie van de verlichting hebben bij het ongeval een grote rol gespeeld. Het slachtoffer heeft er blijvend letsel aan overgehouden. We hopen dat het college snel in actie komt en de tunnel veiliger maakt. 

  Lees verder
 10. vluchtelingen europa
  Arie_de_Niet_Profielfotos_2022_blank_.png
  Door Arie de Niet op 6 oktober 2022

  Samen thuisgeven in Deventer

  Het is hemeltergend dat vluchtelingen in Ter Apel buiten moeten slapen. Vooral omdat we in Nederland de asielopvang bewust hebben laten vastlopen. Ik kan me enorm opwinden over fout beleid in Den Haag en over lelijke afspraken om de opvangcrisis het hoofd te bieden. Maar dat is weinig vruchtbaar. Het is beter dat we ons in Deventer afvragen wat we hier kunnen doen. Dat gebeurt gelukkig. In het stadhuis en in de kerken.

  Lees verder