2. Arie de Niet

 • Arie de Niet

  Ik wil een Deventer doorgeven waar energieneutraal bouwen de norm is

  Vanaf 2014 zit ik voor de ChristenUnie in de gemeenteraad. Dat is een mooie plek om Deventer te dienen. Ik zet me in voor betrouwbaar bestuur dat z’n financiën op orde heeft; voor bestuur dat vanuit visie keuzes durft te maken; voor bestuur dat echt luistert. Niet alleen naar degene die hard schreeuwt, of die we altijd al zien, maar juist naar degene die niet zo makkelijk gehoord wordt.

  De toekomst van onze kinderen is voor mij een belangrijke motivatie. We geven Deventer aan hen door. Daarom zet ik mij in voor de overgang naar een duurzame samenleving. Dat is iets wat lokaal moet gebeuren met inwoners en bedrijven. We willen flink tempo maken met het bouwen van energieneutrale huizen. Ook voor inwoners die het niet breed hebben. We willen investeren in duurzaam vervoer. Veilige en vlotte fietspaden aanleggen. We gaan bedrijven stimuleren om mee te doen en bij te dragen aan een economie gebaseerd op hernieuwbare energie waarin grondstoffen niet verloren gaan.

  Dat wil ik doen voor de ChristenUnie. Een partij van christenen met een heel diverse achtergrond. Een partij die midden in de samenleving staat en verantwoordelijkheid durft te nemen. Een partij voor Deventer en voor iedereen.

  TwitterFacebook

Arie de Niet, raadslid en nummer 2 op de kandidatenlijst voor de ChristenUnie wil Deventer fietsveiliger en vooral duurzamer maken: "Ik heb me de afgelopen jaren o.a. hard gemaakt voor Steenbrugge, de eerste gasloze nieuwbouwwijk van Deventer. Ik wil graag een Deventer doorgeven waarin dit niet de uitzondering is maar de norm. Dus alle nieuwbouwhuizen energieneutraal, en niet alleen de nieuwe huizen maar ook de oude bestaande huizen verbouwen zotdat ze echt duurzaam zijn. Dat is één van de grote opgaven voor de komende jaren."

 • Klik hier voor meer over de standpunten van Arie de Niet
 • Klik hier voor de standpunten van Christenunie Deventer

Weblog van Arie de Niet

 1. topbanner_oppas
  168x168_arie
  Door Arie de Niet op 15 maart 2018 17:00

  Weiger weg te kijken

  Aan het begin van de campagne stuitte ik bij toeval op het gedicht "Lessen van Geert Groote" van Johanneke ter Stege. Het is te vinden op het Lamme van Dieseplein voor het Geert Groote Huis. Zes regels inspiratie voor de gemeenteraad.

  Lees meer over "Weiger weg te kijken"

  Labels:

  0 reacties
 2. topbanner_wonen2.jpg
  168x168_arie
  Door Arie de Niet op 13 maart 2018 23:06

  Meer ambitie en hoger tempo in duurzaam bouwen

  Uit de antwoorden op onze vragen over het woningabonnement blijkt dat er afgelopen drie jaar in 16 woningen energiebesparende maatregelen zijn toegepast. Als we zo doorgaan hebben we meer dan 1000 jaar nodig om onze doelstelling voor Deventer te halen. En we hadden 2030 bedacht… Tijd voor meer ambitie, een hoger tempo en concrete maatregelen!

  Lees meer over "Meer ambitie en hoger tempo in duurzaam bouwen"