Bestuur

Bestuur

ChristenUnie Deventer is de afdeling voor de gemeenten Deventer en Olst-Wijhe. 

Het bestuur van ChristenUnie Deventer bestaat uit:

Gerrit Jan Dijkgraafvoorzitter
voorzitter@deventer.christenunie.nl
06-43709390

Korstiaan Paapsecretaris
bestuur@deventer.christenunie.nl

Elmer Smith penningmeester


Als lid kunt u uw gegevens en lidmaatschap zelf regelen via: mijnchristenunie.

Tijdens kantooruren kunt u de ledenadministratie bellen via 033-422 69 69 of mailen naar ledenadministratie@christenunie.nl.

Weblog berichten van ChristenUnie Deventer

 1. BG_CUd_003.png
  CU Deventer logo
  Door ChristenUnie Deventer op 30 oktober 2021 om 16:02

  Een mooie periode met successen

  De afgelopen tijd kwamen er een aantal waardevolle veranderingen in de Deventer politiek. Dingen waar wij als ChristenUnie ons lange tijd hard voor hebben gemaakt.

  Zo hebben we ons ingezet voor woonruimte voor zwerfjongeren, voor betere ondersteuning voor mantelzorgers, voor fietsers op de Wellekade, en voor mensen die last krijgen van de stijgende gasprijzen. In dit bericht vertellen we meer over de belangrijkste successen op deze vragen.

  Lees meer over "Een mooie periode met successen"
 2. Arie de Niet voorgedragen als kandidaat-lijsttrekker ChristenUnie Deventer
  CU Deventer logo
  Door ChristenUnie Deventer op 17 juli 2021 om 20:59

  Arie de Niet voorgedragen als kandidaat-lijsttrekker

  Als bestuur zijn we heel blij om Arie de Niet nu al voor te kunnen dragen als kandidaat-lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2022. Op de tweede plaats van de lijst staat Henrike Nijman, die nu voor onze partij in de gemeenteraad zit. Op de komende ledenvergadering in november zal deze voordracht aan de leden worden voorgelegd.

  We zien met deze twee ervaren, kundige kandidaten met veel vertrouwen uit naar de komende campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2022.

  Lees meer over "Arie de Niet voorgedragen als kandidaat-lijsttrekker"
 3. Einde politieke jaar
  CU Deventer logo
  Door ChristenUnie Deventer op 17 juli 2021 om 20:49

  Einde van het politieke seizoen

  Het is het eind van het politieke seizoen 2020-2021. Het bestuur en de fractie van de ChristenUnie Deventer hebben dit politieke jaar op een gezellige manier af kunnen sluiten met een borrel.

  Fractievoorzitter Henrike Nijman: "Het was een pittig jaar, het was een raar jaar. Voor iedereen maar ook voor ons. Ik ben blij dat de vergaderingen er even op zitten. Er is nu even een periode van rust. We gaan er in september weer vol tegenaan."

  Lees meer over "Einde van het politieke seizoen"
 4. Vacature kandidaat raadslid ChristenUnie Deventer
  CU Deventer logo
  Door ChristenUnie Deventer op 20 april 2021 om 10:05

  Vacature: Gemeenteraadskandidaat ChristenUnie Deventer

  Heb jij … ideeën over de toekomst van ons Deventer en omstreken? Ben jij … betrokken bij mensen die het moeilijk hebben en/of wil je bijdragen aan een goede omgang met onze aarde en goed bestuur van onze stad? Ben jij kortom betrokken bij zaken die echt tellen? Als je daarvoor je mond open wilt doen vanuit een levend geloof, meld je dan bij de ChristenUnie in Deventer. Wij zoeken kandidaten om onze partij te vertegenwoordigen in de gemeenteraad, die in 2022 nieuw verkozen wordt.

  Lees meer over "Vacature: Gemeenteraadskandidaat ChristenUnie Deventer"
 5. mensgerichte+economie.jpg
  CU Deventer logo
  Door ChristenUnie Deventer op 13 maart 2021 om 09:00

  Ondernemers zijn van onschatbare waarde

  Het was een kille winter. Anders dan anders. Lege winkelstraten. Kappers en rij-instructeurs die hun werk niet mochten doen. Restaurants en andere horeca zonder mensen en zonder gezelligheid. Juist in deze tijd beseffen dat ondernemers van onschatbare waarde voor ons land zijn. Ze dragen bij aan ons verdienvermogen. Maar dat niet alleen. Ze zijn het sociaal weefsel van de samenleving. Mannen en vrouwen die hun hart en ziel steken in hun bedrijf én in de volgende generaties. Het zijn mensen met een sociaal hart, die jongeren – ook in deze tijd – een steuntje in de rug geven.

  Lees meer over "Ondernemers zijn van onschatbare waarde"
 6. verkiezingsprogramma+in+braille (1).png
  CU Deventer logo
  Door ChristenUnie Deventer op 8 maart 2021 om 11:00

  Verkiezingsprogramma ChristenUnie ook beschikbaar in braille, gebarentaal en gewone taal

  Het verkiezingsprogramma van de ChristenUnie is ook beschikbaar in braille, gebarentaal en in gewone taal. Op deze manier kan iedereen kennisnemen van de plannen van de partij voor de komende periode, ongeacht bijvoorbeeld een visuele of auditieve beperking.

  Lees meer over "Verkiezingsprogramma ChristenUnie ook beschikbaar in braille, gebarentaal en gewone taal"
 7. ledenvergadering ChristenUnie Deventer
  CU Deventer logo
  Door ChristenUnie Deventer op 26 januari 2021 om 09:26

  'Luister naar de echte verhalen als je impact wilt maken'

  'Ga op zoek naar de echte verhalen, proef waar mensen worden geraakt. Dan kun je ook in de politiek geloofwaardig problemen aan de orde stellen.' Luisteren dus, met de voeten in de klei staan. Die oproep deed Don Ceder, kandidaat-Tweede Kamerlid voor de ChristenUnie, aan de Deventer ChristenUnie-leden  tijdens de goed bezochte ledenvergadering van 21 januari. Deze woorden zijn een mooi startschot voor het komende politiek jaar, waarin we voor twee verkiezingen campagne zullen voeren. 'Aandacht voor wat echt telt' staat daarin centraal. Omdat elk mens naar Gods evenbeeld is geschapen, is hij of zij alle aandacht waard.

  Lees meer over "'Luister naar de echte verhalen als je impact wilt maken'"
 8. WEBBANNER vacature
  CU Deventer logo
  Door ChristenUnie Deventer op 19 januari 2021 om 14:27

  VACATURE:Als fractie-ondersteuner ChristenUnie Deventer

  ChristenUnie Deventer zoekt een fractie-ondersteuner. Als fractie-ondersteuner sluit je aan bij de fractieoverleggen, bereidt je samen met de fractie de agenda voor en legt de afspraken en acties vast. Je vat onze belangrijkste vragen en boodschap samen in een kort verslag. Op basis hiervan schrijf je nieuwsberichten, waarmee we onze stemmers informeren over ons werk in de gemeenteraad. Heb je interesse? Laat het weten via een brief met je achtergrond en motivatie.

  Lees meer over "VACATURE:Als fractie-ondersteuner ChristenUnie Deventer"
 9. Kaarsen #NietAlleen voor De Ontmoeting.jpg
  CU Deventer logo
  Door ChristenUnie Deventer op 23 december 2020 om 11:48

  ChristenUnie Deventer en #NietAlleen werken samen tegen eenzaamheid

  In deze Kerstperiode werken de ChristenUnie Deventer en het initiatief #NietAlleen samen om kerstpakketten voor mensen in de knel te helpen met een klein beetje licht, in de vorm van kaarsen. ‘Wat een mooie manier om aan onze bezoekers te laten zien dat er aandacht voor ze is,’ zei één van de ontvangers, ‘de vrijwilligers vinden het mooi om met een kaars een klein bezoekje te brengen aan onze cliënten'.

  Lees meer over "ChristenUnie Deventer en #NietAlleen werken samen tegen eenzaamheid"
 10. eengoedgesprekmetstudentenindeventerprodeo2.png
  CU Deventer logo
  Door ChristenUnie Deventer op 15 december 2020 om 13:40

  Een goed gesprek met… studenten in Deventer

  Juist na de aankondiging van de volgende lockdown gingen we als ChristenUnie Deventer in gesprek met de christelijke studenten van Pro Deo. We hadden het over de impact van de coronacrisis op studenten, over huisvesting in Deventer, en over de betekenis van studentenverenigingen juist in deze tijd. Die is groot, en dat willen we koesteren.

  Lees meer over "Een goed gesprek met… studenten in Deventer"