Berichten geschreven door ChristenUnie Deventer

 1. Flyer APELDOORN voorkant.jpg
  CU Deventer logo
  Door ChristenUnie Deventer op 22 juni 2022

  ‘ChristenUnie Zomertour’ met landelijke politici en muziek komt naar de stedendriehoek

  Landelijke ChristenUnie-kopstukken Gert-Jan Segers en Don Ceder, de christelijke band Insalvation en arts Gor Khatchikyan komen naar de stedendriehoek. Na twee jaar letterlijk ‘afstand houden’ wil de ChristenUnie nu juist weer dichtbij komen, het gesprek aangaan en heel veel mensen ontmoeten; daarvoor organiseert de partij een zogeheten ‘zomertour’, die op 24 juni halt houdt in het gebouw van Compassion aan de Zwaansprengweg in Apeldoorn.

  Lees verder

  Labels:

 2. Beediging Arie de Niet.jpeg
  CU Deventer logo
  Door ChristenUnie Deventer op 21 april 2022

  Fractie weer op volle sterkte

  Op donderdag 31 maart is Arie de Niet beëdigd als ons gemeenteraadslid. Twee weken later, op woensdag 13 april, zijn Henrike Nijman, Thijs Banninga en Jasper Buist beëdigd als opvolgers. Daarnaast zijn Carolien van Maanen, Janneke Lindenholz, Pepijn Deddens en Nico Overeem de komende periode betrokken bij de steunfractie. De fractie is daarmee weer op volle sterkte.

  Lees verder
 3. Collage_kandidaten_sepia.jpg
  CU Deventer logo
  Door ChristenUnie Deventer op 24 maart 2022

  Bedankt voor uw stem!

  De stemmen zijn geteld. We hebben onze zetel behouden met een heel ruim aantal stemmen. We zijn heel blij dat we ook de komende vier jaar het geluid van de ChristenUnie in de gemeenteraad van Deventer kunnen laten horen. Hartelijk dank voor uw stem!

  Lees verder
 4. BG_CUd_003.png
  CU Deventer logo
  Door ChristenUnie Deventer op 30 oktober 2021

  Een mooie periode met successen

  De afgelopen tijd kwamen er een aantal waardevolle veranderingen in de Deventer politiek. Dingen waar wij als ChristenUnie ons lange tijd hard voor hebben gemaakt.

  Zo hebben we ons ingezet voor woonruimte voor zwerfjongeren, voor betere ondersteuning voor mantelzorgers, voor fietsers op de Wellekade, en voor mensen die last krijgen van de stijgende gasprijzen. In dit bericht vertellen we meer over de belangrijkste successen op deze vragen.

  Lees verder
 5. Arie de Niet voorgedragen als kandidaat-lijsttrekker ChristenUnie Deventer
  CU Deventer logo
  Door ChristenUnie Deventer op 17 juli 2021

  Arie de Niet voorgedragen als kandidaat-lijsttrekker

  Als bestuur zijn we heel blij om Arie de Niet nu al voor te kunnen dragen als kandidaat-lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2022. Op de tweede plaats van de lijst staat Henrike Nijman, die nu voor onze partij in de gemeenteraad zit. Op de komende ledenvergadering in november zal deze voordracht aan de leden worden voorgelegd.

  We zien met deze twee ervaren, kundige kandidaten met veel vertrouwen uit naar de komende campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2022.

  Lees verder
 6. Einde politieke jaar
  CU Deventer logo
  Door ChristenUnie Deventer op 17 juli 2021

  Einde van het politieke seizoen

  Het is het eind van het politieke seizoen 2020-2021. Het bestuur en de fractie van de ChristenUnie Deventer hebben dit politieke jaar op een gezellige manier af kunnen sluiten met een borrel.

  Fractievoorzitter Henrike Nijman: "Het was een pittig jaar, het was een raar jaar. Voor iedereen maar ook voor ons. Ik ben blij dat de vergaderingen er even op zitten. Er is nu even een periode van rust. We gaan er in september weer vol tegenaan."

  Lees verder
 7. Vacature kandidaat raadslid ChristenUnie Deventer
  CU Deventer logo
  Door ChristenUnie Deventer op 20 april 2021

  Vacature: Gemeenteraadskandidaat ChristenUnie Deventer

  Heb jij … ideeën over de toekomst van ons Deventer en omstreken? Ben jij … betrokken bij mensen die het moeilijk hebben en/of wil je bijdragen aan een goede omgang met onze aarde en goed bestuur van onze stad? Ben jij kortom betrokken bij zaken die echt tellen? Als je daarvoor je mond open wilt doen vanuit een levend geloof, meld je dan bij de ChristenUnie in Deventer. Wij zoeken kandidaten om onze partij te vertegenwoordigen in de gemeenteraad, die in 2022 nieuw verkozen wordt.

  Lees verder
 8. mensgerichte+economie.jpg
  CU Deventer logo
  Door ChristenUnie Deventer op 13 maart 2021

  Ondernemers zijn van onschatbare waarde

  Het was een kille winter. Anders dan anders. Lege winkelstraten. Kappers en rij-instructeurs die hun werk niet mochten doen. Restaurants en andere horeca zonder mensen en zonder gezelligheid. Juist in deze tijd beseffen dat ondernemers van onschatbare waarde voor ons land zijn. Ze dragen bij aan ons verdienvermogen. Maar dat niet alleen. Ze zijn het sociaal weefsel van de samenleving. Mannen en vrouwen die hun hart en ziel steken in hun bedrijf én in de volgende generaties. Het zijn mensen met een sociaal hart, die jongeren – ook in deze tijd – een steuntje in de rug geven.

  Lees verder
 9. verkiezingsprogramma+in+braille (1).png
  CU Deventer logo
  Door ChristenUnie Deventer op 8 maart 2021

  Verkiezingsprogramma ChristenUnie ook beschikbaar in braille, gebarentaal en gewone taal

  Het verkiezingsprogramma van de ChristenUnie is ook beschikbaar in braille, gebarentaal en in gewone taal. Op deze manier kan iedereen kennisnemen van de plannen van de partij voor de komende periode, ongeacht bijvoorbeeld een visuele of auditieve beperking.

  Lees verder
 10. ledenvergadering ChristenUnie Deventer
  CU Deventer logo
  Door ChristenUnie Deventer op 26 januari 2021

  'Luister naar de echte verhalen als je impact wilt maken'

  'Ga op zoek naar de echte verhalen, proef waar mensen worden geraakt. Dan kun je ook in de politiek geloofwaardig problemen aan de orde stellen.' Luisteren dus, met de voeten in de klei staan. Die oproep deed Don Ceder, kandidaat-Tweede Kamerlid voor de ChristenUnie, aan de Deventer ChristenUnie-leden  tijdens de goed bezochte ledenvergadering van 21 januari. Deze woorden zijn een mooi startschot voor het komende politiek jaar, waarin we voor twee verkiezingen campagne zullen voeren. 'Aandacht voor wat echt telt' staat daarin centraal. Omdat elk mens naar Gods evenbeeld is geschapen, is hij of zij alle aandacht waard.

  Lees verder