Berichten over duurzaamheid

 1. Arie portret met Lebuinus.jpg
  Arie_de_Niet_Profielfotos_2022_blank_.png
  Door Arie de Niet op 12 november 2022

  Begroting 2023: extra inzet op energiebesparing en preventie schulden

  Afgelopen woensdag heeft de gemeenteraad vergaderd over de begroting van Deventer voor 2023. Dat is het moment om bij te sturen. Dat is goed gelukt. Onze voorstellen voor extra ondersteuning van energiecoaches en het uitbreiden van de spreekuren van Geldfit zijn aangenomen. Lees (of luister) hier mijn algemene beschouwingen.

  Lees verder
 2. Duurzaamheid in Deventer
  Arie_de_Niet_Profielfotos_2022_blank_.png
  Door Arie de Niet op 14 maart 2022

  Duurzaam doen we samen

  Ook de gemeente Deventer moet z'n verantwoordelijkheid nemen en een bijdrage leveren aan het opwekken van duurzame energie. In de komende raadsperiode willen wij niet praten, maar concrete resultaten. Het eerlijke verhaal is dat we daar ook windenergie voor nodig hebben. Duurzaam doen we samen, dus we zorgen voor draagvlak en stellen samen vast waar en hoe we windmolens plaatsen.

  Lees verder
 3. WerkbezoekGroenbedrijfSteenbrugge.jpeg
  Arie_de_Niet_Profielfotos_2022_blank_.png
  Door Arie de Niet op 12 februari 2022

  Werkbezoek bij het Groenbedrijf

  Op uitnodiging van Lammert Smit was ik vorige week te gast bij het Groenbedrijf in Deventer. Ik was er meer dan vijf jaar geleden al eens geweest, maar met een nieuwe raadsperiode in zicht was het hoog tijd voor een hernieuwde kennismaking. De concrete aanleiding waren de vragen die de fractie van de ChristenUnie onlangs stelde over de motorbladblazers.

  Lees verder
 4. blad-banner.jpeg
  Arie_de_Niet_Profielfotos_2022_blank_.png Henrieke_Nijman_2_Profielfotos_2022_blank_3.png
  Door Arie de Niet, Henrike Nijman op 3 januari 2022

  Helaas, de bezinebladblazer blijft nog even

  Stoepen en fietspaden moeten van blad worden ontdaan. Maar is het echt nodig om lawaaiige en vervuilende benzinebladblazers in te zetten? We hebben daarover schriftelijke vragen gesteld aan het college. De vragen zijn vlot en goed beantwoord. Maar de antwoorden zijn ook wat onbevredigend omdat de conclusie is dat we in Deventer voorlopig nog niet zijn verlost van benzinebladblazers.

  Lees verder
 5. Een goed gesprek over windturbines in Deventer
  Jasper_Buist_Profielfotos_2022_blank_6.png
  Door Jasper Buist op 26 juni 2021

  Pas op de plaats voor de windverkenning

  In de raadstafel van 16 juni heeft het Deventer college besloten geen zoekgebieden in stemming te brengen in de raad. Dat was ook waar wij als ChristenUnie voor hebben gepleit. In plaats daarvan begint na de zomer een nieuwe zoektocht naar hoe in Deventer meer duurzame energie op te wekken.

  Tijdens de raadstafel voerde Jasper Buist namens de ChristenUnie Deventer het woord. Hier volgt de tekst van zijn bijdrage, iets geredigeerd voor de leesbaarheid.

  Lees verder
 6. Een goed gesprek over een duurzame economie
  Henrieke_Nijman_2_Profielfotos_2022_blank_3.png
  Door Henrike Nijman op 13 maart 2021

  Een goed gesprek over... Een duurzame economie

  ChristenUnie Deventer wil ondernemers in de schijnwerpers zetten en van hen horen wat écht telt. Wat drijft een ondernemer om op de ChristenUnie te stemmen? Wat zou een ondernemer mee willen geven aan de politici van de ChristenUnie?

  Ruben Bonk is eigenaar van Bonk Elektro. Het bedrijf heeft zich gespecialiseerd in het installeren van zonnepanelen en is gevestigd in Deventer. Ruben werkt met een klein team mensen. Hij heeft niet de ambitie om steeds te groeien maar vindt persoonlijke aandacht voor zijn personeel en zijn klanten belangrijk.

  Lees verder
 7. topbanner_natuur.jpg
  Arie_de_Niet_Profielfotos_2022_blank_.png Jasper_Buist_Profielfotos_2022_blank_6.png
  Door Arie de Niet, Jasper Buist op 25 februari 2019

  Denk mee over energietransitie in Overijssel

  Op donderdag 7 maart organiseert de fractie van de ChristenUnie in Deventer een open vergadering over de energietransitie. Iedereen die mee wil denken over betaalbaar duurzaam wonen en de ruimte voor nieuwe energie in Overijssel is vanaf 19.30 uur van harte welkom bij Natuur- en milieueducatiecentrum De Ulebelt.

  Lees verder