Berichten over Energietransitie

 1. Gespikkeld woningbezit Zandweerd.jpg
  Arie_de_Niet_Profielfotos_2022_blank_.png
  Door Arie de Niet op 22 juli 2022

  Duurzaamheidskrediet voor iedereen die het nodig heeft

  Eigenaren van een slecht geïsoleerd huis kunnen een duurzaamheidskrediet krijgen om hun woning te verbeteren. Het duurzaamheidskrediet is een goedkope lening bedoeld voor mensen die nergens anders terecht kunnen. De lening was alleen beschikbaar voor bewoners van De Zandweerd. Op initiatief van de ChristenUnie wordt de lening onderdeel van een bredere aanpak voor het verduurzamen van woningen. De lening is daarmee beschikbaar voor alle huiseigenaren in Deventer die een steuntje in de rug kunnen gebruiken bij het verlagen van hun energielasten.

  Lees verder
 2. Duurzaamheid in Deventer
  Jasper_Buist_Profielfotos_2022_blank_6.png
  Door Jasper Buist op 29 januari 2021

  Het plaatsen van windmolens: een gezamenlijke discussie

  Al een aantal jaren heeft de gemeente plannen voor het plaatsen van windmolens, in het kader van een energieneutraal Deventer. Intussen zijn twee locaties bekendgemaakt die hiervoor geschikt zijn, beide gelegen langs de A1. Of het daadwerkelijk in die gebieden gaat gebeuren, daarover moet nog worden nog besloten. ChristenUnie-raadsopvolger Jasper Buist: “Als ChristenUnie zijn wij voor duurzaamheid. Om klimaatverandering tegen te gaan, is het hard nodig om over te stappen op andere energiebronnen. Daarom steunen wij de plannen rond het plaatsen van windmolens. Maar voor de ChristenUnie heeft ook participatie van inwoners een belangrijk aandeel: het is een discussie die we gezamenlijk moeten voeren."

  Lees verder
 3. topbanner_bloem
  Jasper_Buist_Profielfotos_2022_blank_6.png
  Door Jasper Buist op 28 februari 2019

  Nieuw college, nieuwe kansen voor duurzaamheid

  Na een lange onderhandelingen is afgelopen zomer een nieuw college van burgemeester en wethouders geïnstalleerd. Met een wethouder (Carlo Verhaar) uit de gelederen van GroenLinks zijn onze verwachtingen ten aanzien van duurzaamheid hoog gespannen. Nieuwe woningen hoeven niet meer automatisch aangesloten worden op het aardgas, dus volop kansen om echt werk te maken van duurzame woningbouw.

  Steunfractielid Jasper Buist is woordvoerder duurzaamheid vanuit de fractie. Hij gaat u de komende tijd op deze plek meenemen in de discussies en besluitvorming rond dit onderwerp. 

  Lees verder
 4. topbanner_natuur.jpg
  Arie_de_Niet_Profielfotos_2022_blank_.png Jasper_Buist_Profielfotos_2022_blank_6.png
  Door Arie de Niet, Jasper Buist op 25 februari 2019

  Denk mee over energietransitie in Overijssel

  Op donderdag 7 maart organiseert de fractie van de ChristenUnie in Deventer een open vergadering over de energietransitie. Iedereen die mee wil denken over betaalbaar duurzaam wonen en de ruimte voor nieuwe energie in Overijssel is vanaf 19.30 uur van harte welkom bij Natuur- en milieueducatiecentrum De Ulebelt.

  Lees verder