Berichten over fractievoorzitter

 1. spelletjes.jpeg
  Henrieke_Nijman_2_Profielfotos_2022_blank_3.png Arie_de_Niet_Profielfotos_2022_blank_.png
  Door Henrike Nijman, Arie de Niet op 18 januari 2022

  Spellen en speelgoed voor de noodopvang

  Op wereldvluchtelingendag (vrijdag 14 januari) zijn lijsttrekker Arie de Niet en raadslid Henrike Nijman op bezoek geweest bij de noodopvang in Borgele. Wereldwijd zijn miljoenen mensen op de vlucht. We kunnen de oorzaken vaak niet oplossen. Maar we kunnen ze wel een veilige plek bieden. Wij zijn blij dat Deventer zijn verantwoordelijkheid neemt en ruimte biedt voor noodopvang die de overvolle asielzoekercentra ontlasten. Op 20 december is die noodopvang geopend in een voormalig schoolgebouw aan de Wittenstein. Er kunnen ongeveer 100 vluchtelingen worden opgevangen.

  Lees verder
 2. blad-banner.jpeg
  Henrieke_Nijman_2_Profielfotos_2022_blank_3.png Arie_de_Niet_Profielfotos_2022_blank_.png
  Door Henrike Nijman, Arie de Niet op 3 januari 2022

  Helaas, de bezinebladblazer blijft nog even

  Stoepen en fietspaden moeten van blad worden ontdaan. Maar is het echt nodig om lawaaiige en vervuilende benzinebladblazers in te zetten? We hebben daarover schriftelijke vragen gesteld aan het college. De vragen zijn vlot en goed beantwoord. Maar de antwoorden zijn ook wat onbevredigend omdat de conclusie is dat we in Deventer voorlopig nog niet zijn verlost van benzinebladblazers.

  Lees verder
 3. kerstgroet-banner.jpg
  Henrieke_Nijman_2_Profielfotos_2022_blank_3.png
  Door Henrike Nijman op 24 december 2021

  Vermoeid en gezegend

  Ik fietste net terug vanuit het stadhuis naar huis. Na de laatste raadsvergadering van dit jaar. Het is -1, maar het voelt als -4. Ik duik nog wat dieper in mijn jas en trap stevig door. Het is mijn vaste routine. Wekelijks naar het stadhuis of in digitale vergaderingen mijn woordje klaar hebben. Meer dan 368 raadsmededelingen om te lezen en te bespreken, noemde de burgemeester net in zijn slotwoord. Het was druk en veel. Terwijl ik over de verstilde pleinen fiets, met de mooie verlichting, strijden genieten en vermoeidheid om de voorrang.

  Lees verder
 4. BG_CUd_003.png
  Henrieke_Nijman_2_Profielfotos_2022_blank_3.png
  Door Henrike Nijman op 16 november 2021

  Samen leven is niet gratis: woorden bij de najaarsbegroting

  Afgelopen woensdag is in de gemeenteraad de begroting voor 2022 en verder behandeld. Als ChristenUnie hebben wij ingestemd met deze begroting. Betekent dit dat we het met alles in de begroting eens zijn? Nee. Maar tegelijk zitten er ook dingen in die wij heel graag willen. 

  In dit bericht lees je onze algemene bijdrage en onze motivatie bij een aantal moties en amendementen.

  Lees verder
 5. BG_CUd_003.png
  Henrieke_Nijman_2_Profielfotos_2022_blank_3.png Thijs_Banninga_2_Profielfotos_2022_blank_18.png
  Door Henrike Nijman, Thijs Banninga op 30 oktober 2021

  Steeds dichter bij oplossingen voor de woningnood

  Veel mensen hebben moeite met het vinden van een huis, en iedereen is het erover eens dat daar wat aan moet veranderen. Er moet meer woongelegenheid komen, zoals betaalbare koopwoningen, duurzamere huurwoningen en levensloopbestendige woningen. Het vinden van geschikte locaties hiervoor is een uitdaging, maar gelukkig komen we steeds dichter bij oplossingen. We delen graag waar we mee bezig zijn, en willen tegelijk een oproep doen om mee te denken. Want prettig wonen is voor iedereen van belang.

  Lees verder
 6. 624x270_Grote_Synagoge_Golstraat
  Henrieke_Nijman_2_Profielfotos_2022_blank_3.png
  Door Henrike Nijman op 27 april 2018

  Synagoge is meer dan een monument

  De bestemming van de synagoge aan de Golstraat houdt mensen binnen en buiten Deventer bezig. Daaruit blijkt wel dat veel mensen waarde hechten aan dit karakteristieke gebouw in de binnenstad van Deventer. Het gebouw is van waarde als monument, maar nog meer als bijzondere plek waar een levende Joodse Gemeente haar diensten houdt.

  Lees verder
 7. topbanner_oppas
  Henrieke_Nijman_2_Profielfotos_2022_blank_3.png
  Door Henrike Nijman op 29 januari 2018

  Gebed van en voor Deventer

  Ken je dat? Het gevoel dat je gedragen wordt? Dat gevoel is fijn. Je doet zelf even niets en door de omgeving wordt je meegenomen. Dat is het gevoel wat ik overhoud aan de week van gebed die vorige week in verschillende kerken in Deventer plaatsvond.

  Lees verder