Berichten geschreven door Thijs Banninga

 1. topbanner_cultuur
  Thijs_Banninga_2_Profielfotos_2022_blank_18.png Arie_de_Niet_Profielfotos_2022_blank_.png
  Door Thijs Banninga, Arie de Niet op 18 februari 2023

  Onmogelijke opdracht voor De Nieuwe Keizer en het Burgerweeshuis

  Het college stelt voor om een ontwerp te maken voor De Nieuwe Keizer en het Burgerweeshuis onder één dak in het huidige pand van de schouwburg. Het college geeft beide instellingen daarmee een onmogelijke opdracht. Dat kan alleen maar leiden tot teleurstelling, vertraging en in het meest dramatische geval het geheel verdwijnen van poppodium het Burgerweeshuis.

  Lees verder
 2. BG_CUd_003.png
  Thijs_Banninga_2_Profielfotos_2022_blank_18.png Henrieke_Nijman_2_Profielfotos_2022_blank_3.png
  Door Thijs Banninga, Henrike Nijman op 30 oktober 2021

  Steeds dichter bij oplossingen voor de woningnood

  Veel mensen hebben moeite met het vinden van een huis, en iedereen is het erover eens dat daar wat aan moet veranderen. Er moet meer woongelegenheid komen, zoals betaalbare koopwoningen, duurzamere huurwoningen en levensloopbestendige woningen. Het vinden van geschikte locaties hiervoor is een uitdaging, maar gelukkig komen we steeds dichter bij oplossingen. We delen graag waar we mee bezig zijn, en willen tegelijk een oproep doen om mee te denken. Want prettig wonen is voor iedereen van belang.

  Lees verder
 3. perspectief voor jongeren

  Perspectief voor jongeren, zonder overlast

  Het thema veiligheid en handhaving staat op dit moment volop in de aandacht, waarbij voor ons vooral drank en drugsgebruik opvalt. De coronamaatregelen moeten gehandhaafd worden, er is overlast op plekken langs de IJssel en op de pleinen omdat de terrassen dicht zijn, fans organiseren spontaan een feest na de promotie van Go Ahead Eagles, en het mooie weer trekt mensen naar buiten. Dat veroorzaakt overlast: van geluid, van grote groepen die zich niet laten aanspreken, maar ook door drank en drugsgebruik. Hier hebben Henrike en Janneke op 18 mei een gesprek over gehad.

  Lees verder
 4. speelgoed.jpeg
  Thijs_Banninga_2_Profielfotos_2022_blank_18.png
  Door Thijs Banninga op 8 november 2019

  Warm hart voor het Speelgoedmuseum

  Er wordt in Deventer al jarenlang gepraat over de toekomst van het Speelgoedmuseum. Eigenlijk is dat best vreemd, omdat iedereen het Speelgoedmuseum een warm hart toedraagt, ook binnen de raad. Verschillende generaties bezoeken het Speelgoedmuseum, om herinneringen op te halen over hoe het vroeger was of om te leren over hoe het spelen in de loop der tijd is veranderd. Bovendien is het Speelgoedmuseum een museum waar praktisch iedereen graag naartoe gaat. Of men nu een museumfreak is of juist helemaal niet.
  Bij de behandeling van de cultuurvisie, een aantal maanden geleden, gaf de raad het college, door middel van een amendement, de opdracht om onderzoek te doen naar een aantal scenario’s voor het Speelgoedmuseum.

  Lees verder

  Labels: