Berichten over Wonen

 1. waardig ouder worden
  Henrieke_Nijman_2_Profielfotos_2022_blank_3.png
  Door Henrike Nijman op 22 januari 2021

  Aandacht voor waardig ouder worden in beleidsplannen Deventer

  ChristenUnie Deventer wil lokaal vorm geven aan het thema ‘Waardig Ouder Worden’. Vorige maand werden al gesprekken gevoerd met verschillende professionals uit de ouderenzorg, om erachter te komen waar kansen voor verbetering liggen. Afgelopen week deelde CU-raadslid Henrike Nijman de bevindingen met wethouder Grijsen. ‘De wethouder reageerde erg positief op onze input. Er zijn al een aantal toezeggingen gedaan die voor komende zomer in het Wmo-beleidsplan zullen komen.’ 

  Lees verder
 2. topbanner_wonen2.jpg
  Arie_de_Niet_Profielfotos_2022_blank_.png
  Door Arie de Niet op 13 maart 2018

  Meer ambitie en hoger tempo in duurzaam bouwen

  Uit de antwoorden op onze vragen over het woningabonnement blijkt dat er afgelopen drie jaar in 16 woningen energiebesparende maatregelen zijn toegepast. Als we zo doorgaan hebben we meer dan 1000 jaar nodig om onze doelstelling voor Deventer te halen. En we hadden 2030 bedacht… Tijd voor meer ambitie, een hoger tempo en concrete maatregelen!

  Lees verder
 3. topbanner_wonen5
  Arie_de_Niet_Profielfotos_2022_blank_.png
  Door Arie de Niet op 25 februari 2018

  Vragen over resultaten woningabonnement

  De ChristenUnie heeft vorige week met drie andere partijen schriftelijke vragen gesteld over de resultaten van het woningabonnement. Met het woningabonnement zouden veel woningen duurzaam worden gemaakt. Het concept kreeg veel landelijke aandacht. Deventer heeft geld uitgeleend voor het woningabonnement, maar er zijn nog weinig concrete resultaten bekend. Na drie jaar vinden wij het tijd die te laten zien.

  Lees verder
 4. topbanner_bloem
  Jasper_Buist_Profielfotos_2022_blank_6.png
  Door Jasper Buist op 2 december 2017

  Geit of geen geit: dilemma’s bij moderne landbouw

  Het college wil toestemming geven voor de komst van een nieuwe geitenhouderij bij Lettele. Het college mag daar zelf over beslissen, maar heeft toch aan ons als gemeenteraad gevraagd wat we er van vinden. Dat is in dit geval heel verstandig.

  Lees verder
 5. 624x270_Wonen_VincentVanGoghstraat
  Arie_de_Niet_Profielfotos_2022_blank_.png
  Door Arie de Niet op 28 november 2017

  Vragen over opvang voor ex-gedetineerden

  Drie weken geleden kondigde stichting Transfore aan dat ex-gedetineerden zouden worden opgevangen in een huis in de Vijfhoek. Dat zorgde voor veel ophef in de wijk. Niemand wil graag naast een veroordeelde zedendelinquent wonen. Binnen twee dagen besloot Transfore dat de opvang toch niet doorging. Communicatie van niks rond een gevoelig onderwerp. Reden voor ons om mondelinge vragen te stellen aan het college.

  Lees verder

  Labels: ,