Berichten over Duurzaamheid

 1. Gespikkeld woningbezit Zandweerd.jpg
  Arie_de_Niet_Profielfotos_2022_blank_.png
  Door Arie de Niet op 22 juli 2022

  Duurzaamheidskrediet voor iedereen die het nodig heeft

  Eigenaren van een slecht geïsoleerd huis kunnen een duurzaamheidskrediet krijgen om hun woning te verbeteren. Het duurzaamheidskrediet is een goedkope lening bedoeld voor mensen die nergens anders terecht kunnen. De lening was alleen beschikbaar voor bewoners van De Zandweerd. Op initiatief van de ChristenUnie wordt de lening onderdeel van een bredere aanpak voor het verduurzamen van woningen. De lening is daarmee beschikbaar voor alle huiseigenaren in Deventer die een steuntje in de rug kunnen gebruiken bij het verlagen van hun energielasten.

  Lees verder
 2. ChristenUnie regiorace
  Arie_de_Niet_Profielfotos_2022_blank_.png Henrieke_Nijman_2_Profielfotos_2022_blank_3.png
  Door Arie de Niet, Henrike Nijman op 6 maart 2021

  ChristenUnie Deventer pleit voor behoud en verduurzaming van erfgoed

  Fractievoorzitter Henrike Nijman van de ChristenUnie in Deventer en burgerlid Arie de Niet van ChristenUnie Overijssel hebben zaterdag meegefietst in een regiorace naar Amersfoort. Met de actie willen ze aandacht vragen voor lokale oplossingen die een bijdrage leveren aan het beschermen van de aarde. 

  De ChristenUnie vindt het belangrijk om een stem te geven aan lokale initiatieven om duurzamer te leven. In het hele land werden daarom op zaterdag 6 maart lokale initiatieven voor het behoud van de aarde verzameld en naar Amersfoort gebracht, waar het partijkantoor van de ChristenUnie huist. Tijdens een estafette van ruim 1700 kilometer, de zogenaamde 'regiorace'. werd door meer dan 90 gemeenten het stokje doorgegeven. Bij elke etappe werd een lokaal initiatief toegevoegd.

  Lees verder
 3. Duurzaamheid in Deventer
  Jasper_Buist_Profielfotos_2022_blank_6.png
  Door Jasper Buist op 29 januari 2021

  Het plaatsen van windmolens: een gezamenlijke discussie

  Al een aantal jaren heeft de gemeente plannen voor het plaatsen van windmolens, in het kader van een energieneutraal Deventer. Intussen zijn twee locaties bekendgemaakt die hiervoor geschikt zijn, beide gelegen langs de A1. Of het daadwerkelijk in die gebieden gaat gebeuren, daarover moet nog worden nog besloten. ChristenUnie-raadsopvolger Jasper Buist: “Als ChristenUnie zijn wij voor duurzaamheid. Om klimaatverandering tegen te gaan, is het hard nodig om over te stappen op andere energiebronnen. Daarom steunen wij de plannen rond het plaatsen van windmolens. Maar voor de ChristenUnie heeft ook participatie van inwoners een belangrijk aandeel: het is een discussie die we gezamenlijk moeten voeren."

  Lees verder
 4. Koeien weiland
  CU Deventer logo
  Door ChristenUnie Deventer op 12 november 2020

  ChristenUnie Overijssel lanceert manifest Boerengrondbank

  De Statenfractie van ChristenUnie Overijssel lanceert een manifest hoe de boeren te ondersteunen in de noodzakelijke transitie de komende decennia. Aan de hand van zes punten doet de ChristenUnie uit te doeken hoe als overheid de agrarische bedrijven bij te staan met toekomstbestendig boeren. ChristenUnie-fractievoorzitter Renate van der Velde: “We willen investeren in toekomstbestendig boeren. Belangrijk punt is het oprichten van een zogeheten Boerengrondbank. Daarmee wordt 40 miljoen euro beschikbaar gesteld, waarvan 80% van het uitgeleende bedrag op termijn weer beschikbaar komt.”

  Lees verder
 5. duurzaam2.jpg
  Jasper_Buist_Profielfotos_2022_blank_6.png
  Door Jasper Buist op 7 september 2020

  Dit najaar op de agenda: Warmtenet Zandweerd

  Voordat corona de wereld veranderde hadden er al een aantal informatieavonden met de bewoners van de wijk Zandeweerd plaatsgevonden over het ‘slimme warmtenet’.

  Lees verder
 6. topbanner_bloem
  Jasper_Buist_Profielfotos_2022_blank_6.png
  Door Jasper Buist op 28 februari 2019

  Nieuw college, nieuwe kansen voor duurzaamheid

  Na een lange onderhandelingen is afgelopen zomer een nieuw college van burgemeester en wethouders geïnstalleerd. Met een wethouder (Carlo Verhaar) uit de gelederen van GroenLinks zijn onze verwachtingen ten aanzien van duurzaamheid hoog gespannen. Nieuwe woningen hoeven niet meer automatisch aangesloten worden op het aardgas, dus volop kansen om echt werk te maken van duurzame woningbouw.

  Steunfractielid Jasper Buist is woordvoerder duurzaamheid vanuit de fractie. Hij gaat u de komende tijd op deze plek meenemen in de discussies en besluitvorming rond dit onderwerp. 

  Lees verder
 7. topbanner_wonen2.jpg
  Arie_de_Niet_Profielfotos_2022_blank_.png
  Door Arie de Niet op 13 maart 2018

  Meer ambitie en hoger tempo in duurzaam bouwen

  Uit de antwoorden op onze vragen over het woningabonnement blijkt dat er afgelopen drie jaar in 16 woningen energiebesparende maatregelen zijn toegepast. Als we zo doorgaan hebben we meer dan 1000 jaar nodig om onze doelstelling voor Deventer te halen. En we hadden 2030 bedacht… Tijd voor meer ambitie, een hoger tempo en concrete maatregelen!

  Lees verder
 8. topbanner_afval2.jpg
  Jasper_Buist_Profielfotos_2022_blank_6.png
  Door Jasper Buist op 5 maart 2018

  Afval steeds meer grondstof, dankzij Diftar

  Uit de evaluatie van het afvalbeleid blijkt dat Deventer dankzij Diftar voorop loopt als het gaat om afvalscheiding. Er is minder restafval en het is nog goedkoper ook. Toch valt er nog wel wat te verbeteren. Zwerfafval en dumping moeten worden aangepakt. De kosten kunnen ook nog verder omlaag. En de nieuwe milieustraat moet maar eens af.

  Lees verder
 9. topbanner_wonen5
  Arie_de_Niet_Profielfotos_2022_blank_.png
  Door Arie de Niet op 25 februari 2018

  Vragen over resultaten woningabonnement

  De ChristenUnie heeft vorige week met drie andere partijen schriftelijke vragen gesteld over de resultaten van het woningabonnement. Met het woningabonnement zouden veel woningen duurzaam worden gemaakt. Het concept kreeg veel landelijke aandacht. Deventer heeft geld uitgeleend voor het woningabonnement, maar er zijn nog weinig concrete resultaten bekend. Na drie jaar vinden wij het tijd die te laten zien.

  Lees verder