Berichten over Energiearmoede

 1. Armoede -rekening betalen.jpg
  Arie_de_Niet_Profielfotos_2022_blank_.png
  Door Arie de Niet op 15 november 2022

  Resultaat van inzet op aanpak energiearmoede

  Door de oorlog in Oekraïne zijn de energieprijzen fors gestegen. Mensen met een slecht geïsoleerd huis hebben daardoor soms moeite om nog rond te komen. De ChristenUnie wil niemand aan z'n lot over laten. De fractie is daarom afgelopen half jaar op verschillende manieren bezig geweest met de aanpak van energiearmoede. Bij de vaststellen van de begroting heeft dat mooie resultaten opgeleverd.

  Lees verder
 2. topbanner_wonen2.jpg
  Arie_de_Niet_Profielfotos_2022_blank_.png
  Door Arie de Niet op 24 september 2022

  Betere communicatie rond energiearmoede

  De energiecrisis brengt huishoudens in Deventer in financiële problemen. Als gemeente mogen we deze inwoners niet laten vallen. Er is in Deventer veel financiële en praktische hulp beschikbaar, maar die hulp moet wel worden gevonden. De ChristenUnie heeft daarom met de VVD een voorstel gedaan om de communicatie rond energiearmoede te verbeteren. Iedereen moet weten waar je terecht kunt als je in de financiële problemen komt door huidige energiecrisis.

  Lees verder
 3. Gespikkeld woningbezit Zandweerd.jpg
  Arie_de_Niet_Profielfotos_2022_blank_.png
  Door Arie de Niet op 22 juli 2022

  Duurzaamheidskrediet voor iedereen die het nodig heeft

  Eigenaren van een slecht geïsoleerd huis kunnen een duurzaamheidskrediet krijgen om hun woning te verbeteren. Het duurzaamheidskrediet is een goedkope lening bedoeld voor mensen die nergens anders terecht kunnen. De lening was alleen beschikbaar voor bewoners van De Zandweerd. Op initiatief van de ChristenUnie wordt de lening onderdeel van een bredere aanpak voor het verduurzamen van woningen. De lening is daarmee beschikbaar voor alle huiseigenaren in Deventer die een steuntje in de rug kunnen gebruiken bij het verlagen van hun energielasten.

  Lees verder