-
Zorgen over 'Kopen op Afbetaling' in Deventer winkelstraten
Lees verderDe ChristenUnie is bezorgd over de invoering van 'Buy Now, Pay Later' (BNPL) in winkels in Deventer. Deze betaalmogelijkheid, waarmee je iets koopt en later betaalt, is online al beschikbaar en dat kan binnenkort mogelijk ook in de Deventer winkelstraten. Hoewel dat misschien handig lijkt, brengt het grote risico’s met zich mee, vooral voor jongeren en mensen met schulden. Via schriftelijke vragen roept we het college op om in actie te komen tegen kopen op afbetaling.
-
Meer sociale huur en echt betaalbare woningen
Lees verderWij vinden het belangrijk dat iedereen in Deventer kansen heeft op de woningmarkt. Dat is nu niet het geval. Daarom vragen we bij de nieuwe woonvisie meer ruimte voor sociale huurwoningen. En we willen dat de betaalbare huur- en koopwoningen die we bouwen ook echt betaalbaar zijn.
-
Behoud de Maatschappelijke Diensttijd!
Lees verderDe Maatschappelijke Diensttijd (MDT) is van grote waarde voor jongeren, onderwijs, maatschappelijke organisaties en het bedrijfsleven in Deventer. We vinden het dan ook onbegrijpelijk dat de MDT in het hoofdlijnenakkoord van kabinet Schoof wordt wegbezuinigd. De ChristenUnie wil de MDT en het sterke netwerk dat daaromheen is ontstaan graag behouden voor Deventer. Met een motie hebben we het college gevraagd een brief te sturen aan kabinet Schoof en de lobby voor het behoud van MDT te ondersteunen.
-
Plek voor een nieuwe generatie op Senzora-terrein
Lees verderDe bouw van woningen op het Senzora-terrein kent een moeizaam proces. De bewoners van de Raambuurt zijn niet goed betrokken bij de start en die achterstand heeft de ontwikkelaar nooit helemaal goed kunnen maken. We zien in het bestemmingsplan dat er is geluisterd naar zorgen van omwonden en naar de wensen die de raad had meegegeven bij het masterplan. Het is een leerpunt dat we participatie nooit helemaal aan een ontwikkelaar over moeten laten. Toch hebben we als ChristenUniet ingestemd met het plan omdat we ook de nieuwe generatie woningzoekenden een plek willen geven in Deventer.
-
Brede steun voor reële WMO-tarieven
Lees verderElk jaar houdt Deventer geld over bij de WMO. Als fractie kregen we signalen dat Deventer relatief lage tarieven hanteert waardoor aanbieders zijn afgehaakt of dreigen af te haken. Voor de ChristenUnie is continuïteit en kwaliteit van zorg belangrijker dan de prijs. Daarom hebben we het college bij de Voorjaarsnota opgeroepen reële WMO-tarieven te hanteren.
-
Coalitie laat speelplekken vallen
Lees verderVolgens het speelbeleidsplan van Deventer moet er flink worden geïnvesteerd om de kwaliteit van de speelplekken op peil te brengen. Het probleem: de coalitie heeft daar voorlopig geen geld voor over. Bij de Voorjaarsnota hebben we een motie ingediend om in 2025 te beginnen met de uitvoering van onze mooie speelbeleidsplan. We hadden daar fatsoenlijke dekking voor gevonden. Helaas kiest coalitie ervoor de speelplekken verder te laten vervallen.
-
Op naar seizoen 3 van deze coalitie?
Lees verderTwee jaar geleden kregen we het draaiboek in handen van "Dichtbij, Betrokken en Bevlogen", geproduceerd door de coalitiepartijen in Deventer: Gemeentebelang, PvdA, D66 en CDA. Een real-life serie waarvan we inmiddels twee seizoenen achter de rug hebben. Het script voor seizoen 3 ligt nu voor ons. Tijd voor een kritische review van deze serie.
- Vorige pagina
- 1
- 2
- 3
- 4
- ...
- 25
- Volgende pagina