ChristenUnie wil raadsdebat over Wildlifepark Arusha

topbanner_natuur.jpgdinsdag 31 maart 2015 11:00

Arie de Niet, raadslid namens de ChristenUnie in Deventer, heeft gevraagd om een debat over Vakantie- en Wildlifepark Arusha op Linderveld. De fractie stelt vragen bij de financiƫle steun aan het onderzoek en wil duidelijkheid over het budget waaruit het betaald wordt.

De ChristenUnie vindt het belangrijk dat de raad op zo kort mogelijke termijn een volwaardig debat voert over het onderwerp. De Niet heeft daarom voor woensdag 1 april een interpellatiedebat aangevraagd. Daarin wil hij ook duidelijkheid krijgen over hoe de gemeenteraad wordt betrokken bij de besluitvorming.

Het college geeft zelf aan dat het niet gebruikelijk is om financieel bij te dragen aan een particulier initiatief. Maar vervolgens wil het college een bedrag van ruim twee ton investeren in een onderzoek naar Arusha. Arie de Niet: “Het is de verantwoordelijkheid van de ondernemer om een plan als dit uit te werken. De onderbouwing van het college en van Dormio is nogal mager. Ze leggen niet goed uit waarom de financiële bijdrage van de gemeente nodig zou zijn.” Via het interpellatiedebat wil de ChristenUnie daar een helder antwoord op.

De eerste indruk van het initiatief Arusha was positief. De gemeente heeft veel grond op Linderveld en het is prima om terug te verdienen op investeringen die daar zijn gedaan. De ChristenUnie heeft in 2013 de visie verblijfsrecreatie gesteund en de komst van een vakantiepark past daarin. De combinatie met een wildlifepark is een uniek concept met waarschijnlijk positieve effecten voor de lokale werkgelegenheid. Arie de Niet: “Maar na het lezen van de raadsmededeling kwamen er toch zoveel vragen bij ons op dat we een interpellatiedebat hebben aangevraagd. Vooral het besluit om een vastgoedinitiatief financieel te steunen moet worden besproken in de raad.”

Naast de financiële steun wil ChristenUnie ook meer weten over de dekking die er tegenover staat. Het college wil het geld voor het onderzoek halen uit een budget voor structuurversterkende maatregelen en Deventer 2.18. Dat budget is bedoeld voor het neerzetten van Deventer als Boeiende Beleefstad. Wat zijn de gevolgen voor dat programma? Ook over de rol van de gemeenteraad moet meer duidelijkheid komen. Wanneer kan de raad beslissen over een go/no go?

De ChristenUnie heeft het debat aangevraagd voor de raadsvergadering van woensdag 1 april.

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie wil raadsdebat over Wildlifepark Arusha'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2015

Geen berichten gevonden