ChristenUnie verbaasd over inhoud voorjaarsnota

topbanner_zorg3vrijdag 10 juni 2016 13:13

Eind mei is de voorjaarsnota 2016 verschenen. De voorjaarsnota is het document waarin het college voorsorteert op de begroting 2017. De inhoud van de voorjaarsnota komt normaal gesproken tot stand door het uitwerken van met de raad besproken plannen en door gesprekken met inwoners en partijen uit de stad.

Dit jaar zijn wij onaangenaam verrast door de inhoud van de voorjaarsnota. De bezuinigingsvoorstellen die genoemd worden zijn niet met de partijen die het aangaat besproken, zij voelen zich overvallen. Maar ook raadsleden voelen zich overvallen. Er zijn voorstellen in de nota opgenomen alsof de raad het plan al heeft besproken en vastgesteld.

Er zitten ook voorstellen in de nota die gevolgen hebben voor u als inwoners, maar waarbij het gesprek met de stad nog niet begonnen is.

Voor het gesprek met de stad en het goed kunnen overzien van de effecten van deze voorjaarsnota hebben wij meer tijd nodig. "Ik durf deze nota nu niet vast te stellen" aldus fractievoorzitter Henrike Nijman. "De gevolgen van de nu voorgestelde bezuiniging zijn totaal niet in te schatten". 

De ChristenUnie pleit ervoor om de voorjaarsnota na het zomerreces te bespreken, zodat er tijd is met de stad het gesprek te voeren over de gevolgen van de keuzes die in de voorjaarsnota worden gemaakt.

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie verbaasd over inhoud voorjaarsnota'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2016

Geen berichten gevonden