-
Gaat de Viking zich herhalen?
Lees verderHet college heeft onderzocht of de Deventer Schouwburg en het Burgerweeshuis samen in het pand van de schouwburg passen. De resultaten zijn bekend, dus is het tijd om een knoop door te hakken. Gaan we voor Burgerhaven of toch voor Samen onder dak? Maar de coalitie heeft keuzestress. Met een onzorgvuldige motie op de laatste raadsvergadering voor het zomerreces proberen de coalitiepartijen extra onderzoeken door te drukken en het plan "Samen onder dak" in de volgende projectfase te rommelen. Dat zouden we niet meer doen na de problemen bij de Viking.
-
Blij met burgerberaad voor het klimaat
Lees verderAfgelopen woensdag besloot de gemeenteraad dat Deventer een burgerberaad voor het klimaat krijgt. De ChristenUnie is daar blij mee. We zien het burgerberaad als kans om te experimenteren met een nieuwe manier van democratische besluitvorming. Bovendien vinden we het thema klimaat een bijzonder geschikt onderwerp voor het burgerberaad.
-
Inzet voor jongeren wordt beloond
Lees verderHet jongerenwerk in Deventer ziet een flinke toename van jongeren die zich bij hen melden. De toename is zo groot dat jongerenwerkers niet de begeleiding kunnen bieden die nodig is. De verbinding tussen jongerenwerk en voortgezet onderwijs kan ook beter. De ChristenUnie heeft daarom bij de Voorjaarsnota een motie ingediend om het jongerenwerk te versterken. Die motie kreeg brede steun van de gemeenteraad. Mooi resultaat van onze inzet voor jongeren.
-
Aanmodderen op cultuur en duurzaamheid
Lees verderBij de Voorjaarsnota blikt de ChristenUnie terug op het eerste jaar van een nieuwe raad en een nieuw college. We tellen onze zegeningen. Er is veel waar we blij mee zijn. Maar we zien ook een college dat aanmoddert op dossiers rond cultuur en duurzaamheid. In deze Voorjaarsnota investeert het college vooral in fysieke projecten en in de eigen organisatie. We willen wat reparaties op het sociaal domein, maar vooral missen we de aandacht voor jongeren.
-
Eindelijk beweging bij briefadressen
Lees verderDe briefadressen blijven ons bezighouden. Dak- en thuislozen kunnen een briefadres aanvragen zodat ze post kunnen ontvangen. In Deventer kan dat maar op één plek, namelijk bij de gemeente zelf. Daar kun je maar eens per twee weken je post ophalen en het is gekoppeld aan drang en dwang. We zijn achter de schermen al meer dan een jaar bezig om te zorgen voor een meer menselijke benadering van de dak- en thuislozen. Met resultaat, want het college komt eindelijk in beweging.
-
Lessen trekken uit pijnlijk ontslag bewindvoering
Lees verderInwoners die niet zelf hun financiën kunnen regelen krijgen een bewindvoerder toegewezen. De gemeente Deventer was ook bewindvoerder, maar is begin 2022 ontslagen door de rechter omdat er teveel fouten werden gemaakt. In opdracht van de gemeenteraad is een onderzoek gedaan naar wat er mis ging. Het rapport is woensdag 22 maart in de gemeenteraad besproken. Lees hier welke lessen wij trekken uit het ontslag van bewindvoering.
-
Handhaving opkopersregister bij kringloopwinkels opschorten
Lees verderKringloopwinkels zijn belangrijk voor de circulaire economie en voor mensen die weinig te besteden hebben. Door een nieuwe wet tegen heling moeten kringloopwinkels de spullen die binnenkomen bijhouden in een opkopersregister. Dat is een enorme administratieve last die het doel voorbij schiet. De kringloopwinkels in Deventer maken zich zorgen over de gevolgen. Via schriftelijke vragen hebben we het college gevraagd het opkopersregister voorlopig niet te handhaven.
-
Minder drang en dwang bij briefadressen
Lees verderDeventer gebruikt het briefadres voor thuislozen als drang- en dwangmiddel. De gemeente wil daarmee de moeilijke doelgroep beter in beeld krijgen. Maar het werkt averechts. Veel mensen komen hun post helemaal niet ophalen. Kwetsbare mensen raken juist verder uit beeld. Dat was voor ons reden om op 15 maart de briefadressen op de agenda te zetten van de gemeenteraad.
-
Onmogelijke opdracht voor De Nieuwe Keizer en het Burgerweeshuis
Lees verderHet college stelt voor om een ontwerp te maken voor De Nieuwe Keizer en het Burgerweeshuis onder één dak in het huidige pand van de schouwburg. Het college geeft beide instellingen daarmee een onmogelijke opdracht. Dat kan alleen maar leiden tot teleurstelling, vertraging en in het meest dramatische geval het geheel verdwijnen van poppodium het Burgerweeshuis.
-
Verzet tegen lange afsluiting fietspad Handelskade
Lees verderDe gemeente Deventer is van plan om de Handelskade in 2023 tijdens werkzaamheden op de Kop Handelskade volledig af te sluiten voor fietsers. De verwachting is dat de sloop en de bouw wel twee jaar kan duren. Wij vinden het niet acceptabel dat een hoofdfietsroute zo lang wordt afgesloten. Er is geen geschikte omleidingsroute en de afsluiting voor fietsers is helemaal niet nodig als het autoverkeer een beetje inschikt. Daarom stellen we op 25 januari in de raadsvergadering vragen aan het college over deze afsluiting.
- Vorige pagina
- 1
- 2
- 3
- 4
- ...
- 7
- Volgende pagina