Thijs Banninga (opvolger)

Ik wil een Deventer doorgeven waar ook de volgende generatie trots op kan zijn

Al 22 jaar zie ik met eigen ogen het unieke karakter van Deventer. Van een schitterende binnenstad die een eeuwenoude historie ademt, tot een buitengebied waar je de ruimte proeft. Onze gemeente is prachtig en dat is iets waar ik trots op ben. Deze trots wil ik graag, samen met jullie, doorgeven. Om samen te werken aan een Deventer waar ook de generaties na ons een toekomst zien om trots op te zijn.

Duurzaamheid, dus aandacht voor milieu en leefklimaat, is voor mij een belangrijk thema. Vanuit mijn opleiding Urban Studies aan Saxion Hogeschool in Deventer komt dit thema geregeld aan bod. Ik wil eraan bijdragen dat Deventer leefbaar blijft. Minstens zo belangrijk vind ik dat de overheid moet luisteren naar wat wij als bewoners van een straat, buurt, stad of dorp binnen de gemeentegrenzen van Deventer, te zeggen hebben.

Dat is wat ik door wil geven. Een Duurzaam Deventer waar iedere inwoner aan mee bouwt.

Weblog berichten van Thijs Banninga

 1. perspectief voor jongeren
  06 Tijs Banninga.png 168x168_henrike topbanner janneke.jpg
  Door Thijs Banninga, Henrike Nijman, Janneke Lindenholz op 19 mei 2021 om 20:49

  Perspectief voor jongeren, zonder overlast

  Het thema veiligheid en handhaving staat op dit moment volop in de aandacht, waarbij voor ons vooral drank en drugsgebruik opvalt. De coronamaatregelen moeten gehandhaafd worden, er is overlast op plekken langs de IJssel en op de pleinen omdat de terrassen dicht zijn, fans organiseren spontaan een feest na de promotie van Go Ahead Eagles, en het mooie weer trekt mensen naar buiten. Dat veroorzaakt overlast: van geluid, van grote groepen die zich niet laten aanspreken, maar ook door drank en drugsgebruik. Hier hebben Henrike en Janneke op 18 mei een gesprek over gehad.

  Lees meer over "Perspectief voor jongeren, zonder overlast"
 2. speelgoed.jpeg
  06 Tijs Banninga.png
  Door Thijs Banninga op 8 november 2019 om 16:00

  Warm hart voor het Speelgoedmuseum

  Er wordt in Deventer al jarenlang gepraat over de toekomst van het Speelgoedmuseum. Eigenlijk is dat best vreemd, omdat iedereen het Speelgoedmuseum een warm hart toedraagt, ook binnen de raad. Verschillende generaties bezoeken het Speelgoedmuseum, om herinneringen op te halen over hoe het vroeger was of om te leren over hoe het spelen in de loop der tijd is veranderd. Bovendien is het Speelgoedmuseum een museum waar praktisch iedereen graag naartoe gaat. Of men nu een museumfreak is of juist helemaal niet.
  Bij de behandeling van de cultuurvisie, een aantal maanden geleden, gaf de raad het college, door middel van een amendement, de opdracht om onderzoek te doen naar een aantal scenario’s voor het Speelgoedmuseum.

  Lees meer over "Warm hart voor het Speelgoedmuseum"

  Labels: