-
Samen thuisgeven in Deventer
Lees verderHet is hemeltergend dat vluchtelingen in Ter Apel buiten moeten slapen. Vooral omdat we in Nederland de asielopvang bewust hebben laten vastlopen. Ik kan me enorm opwinden over fout beleid in Den Haag en over lelijke afspraken om de opvangcrisis het hoofd te bieden. Maar dat is weinig vruchtbaar. Het is beter dat we ons in Deventer afvragen wat we hier kunnen doen. Dat gebeurt gelukkig. In het stadhuis en in de kerken.
-
Betere communicatie rond energiearmoede
Lees verderDe energiecrisis brengt huishoudens in Deventer in financiële problemen. Als gemeente mogen we deze inwoners niet laten vallen. Er is in Deventer veel financiële en praktische hulp beschikbaar, maar die hulp moet wel worden gevonden. De ChristenUnie heeft daarom met de VVD een voorstel gedaan om de communicatie rond energiearmoede te verbeteren. Iedereen moet weten waar je terecht kunt als je in de financiële problemen komt door huidige energiecrisis.
-
Stilgezet
Lees verderDe gemeenteraadsverkiezingen liggen alweer ver achter ons. Het introductieprogramma van de raad is zo'n beetje afgerond en er is een nieuw college gevormd. De afgelopen maanden heb ik af en toe het gevoel gehad dat ik op een voorbijrazende trein zonder rem ben gesprongen. De agenda van de gemeenteraad is bomvol en er zijn langlopende dossiers die ik in korte tijd moet bijlezen. Maar in het zomerreces wordt die trein toch even stilgezet. En dat is goed en nodig want het geeft tijd voor wat bezinning.
-
Duurzaamheidskrediet voor iedereen die het nodig heeft
Lees verderEigenaren van een slecht geïsoleerd huis kunnen een duurzaamheidskrediet krijgen om hun woning te verbeteren. Het duurzaamheidskrediet is een goedkope lening bedoeld voor mensen die nergens anders terecht kunnen. De lening was alleen beschikbaar voor bewoners van De Zandweerd. Op initiatief van de ChristenUnie wordt de lening onderdeel van een bredere aanpak voor het verduurzamen van woningen. De lening is daarmee beschikbaar voor alle huiseigenaren in Deventer die een steuntje in de rug kunnen gebruiken bij het verlagen van hun energielasten.
-
College krijgt het voordeel van de twijfel
Lees verderDe coalitiepartijen hebben vorige week een bestuursakkoord gepresenteerd. Dat akkoord is besproken in de raadsvergadering van woensdag 22 juni na de installatie van het nieuwe college.
We zijn blij met de sociale kant van het akkoord. Maar er is ook teleurstelling over beperkte aandacht voor jongeren. We hebben gemengde gevoelens over duurzaamheid. Dat lijkt "een moetje" voor de coalitepartijen, terwijl we concrete stappen moeten nemen. Over de open bestuurscultuur zijn we wat gereserveerd. Aan mooie woorden heb je niet zo veel. Het komt er op aan om het te laten zien in de praktijk.
-
Onvoldoende voor participatie in laadvisie
Lees verderHet aantal elektrische auto's gaat hard groeien de komende jaren. De gemeente Deventer heeft een visie opgesteld voor het plaatsen van openbare laadpalen. Een laadplek gaat ten koste van een parkeerplek. Wij denken dat dat problemen geeft in wijken waar de parkeerdruk erg hoog is. Daarom vinden het belangrijk dat omwonenden actief worden geïnformeerd over de aangewezen locaties. Ons voorstel om ze een brief te sturen is niet aangenomen. De participatie in de laadvisie krijgt daardoor van ons een onvoldoende.
-
BAD kan beter stoppen met bewindvoering
Lees verderAls iemand niet in staat is z'n financiën op orde te houden, neemt het Budget Adviesbureau Deventer (BAD) de financiën over als bewindvoerder. Maar de dossiers zijn niet op orde en daarom mag het BAD van de rechter geen bewindvoering meer doen. Voor ons als ChristenUnie is schuldhulpverlening erg belangrijk. We kijken daarom erg kritisch naar de noodzaak van bewindvoering bij het BAD. Misschien kunnen we daar wel beter helemaal mee stoppen.
-
Weinig vernieuwing in voorgestelde coalitie
Lees verderOp donderdag 7 april heeft de informateur het verslag van de verkenning voor coalitievorming gepresenteerd. Haar advies is een college van Gemeentebelang, PvdA, D66 en CDA. Voor ons niet heel verassend, maar toch enigszins teleurstellend. Er zitten nadelen aan deze coalitie en dat is ook meteen een opdracht voor de onderhandelende partijen.
-
Deventer kiest voor stabiel met een duurzaam accent
Lees verderDe verkiezingen zijn geweest. De uitslag is bekend. Wij zijn dankbaar dat we onze zetel hebben behouden. Ook de komende vier jaar kunnen we werken aan onze idealen en in de gemeenteraad van Deventer aandacht vragen voor wat echt telt. Lees hier mijn bijdrage aan het debat over de uitslag van de verkiezingen.
-
Duurzaam doen we samen
Lees verderOok de gemeente Deventer moet z'n verantwoordelijkheid nemen en een bijdrage leveren aan het opwekken van duurzame energie. In de komende raadsperiode willen wij niet praten, maar concrete resultaten. Het eerlijke verhaal is dat we daar ook windenergie voor nodig hebben. Duurzaam doen we samen, dus we zorgen voor draagvlak en stellen samen vast waar en hoe we windmolens plaatsen.
- Vorige pagina
- 1
- ...
- 4
- 5
- 6
- ...
- 8
- Volgende pagina