Berichten over fietsveiligheid

 1. 944x390_fietsveiligheid_Churchillplein.jpg
  Arie_de_Niet_Profielfotos_2022_blank_.png
  Door Arie de Niet op 23 januari 2023

  Verzet tegen lange afsluiting fietspad Handelskade

  De gemeente Deventer is van plan om de Handelskade in 2023 tijdens werkzaamheden op de Kop Handelskade volledig af te sluiten voor fietsers. De verwachting is dat de sloop en de bouw wel twee jaar kan duren. Wij vinden het niet acceptabel dat een hoofdfietsroute zo lang wordt afgesloten. Er is geen geschikte omleidingsroute en de afsluiting voor fietsers is helemaal niet nodig als het autoverkeer een beetje inschikt. Daarom stellen we op 25 januari in de raadsvergadering vragen aan het college over deze afsluiting.

  Lees verder

  Labels:

 2. fietstunnel_rielerweg_2.jpg
  Arie_de_Niet_Profielfotos_2022_blank_.png
  Door Arie de Niet op 21 januari 2023

  Toch onderzoek naar beter verlichting fietstunnel Rielerweg

  De verlichting overdag in de fietstunnel aan de Rielerweg is onvoldoende. De overgang van fel daglicht naar een donkere tunnel is onveilig. Dat heeft al een rol gespeeld bij twee ernstige ongevallen in de tunnel. Het college gaf onlangs aan dat de verlichting pas in 2028 zou worden aangepakt. Dat is volgens ons veel te laat. In een raadstafel over de fietstunnel heeft wethouder Elferink toegezegd om te onderzoeken of de verlichting toch op korte termijn kan worden verbeterd.

  Lees verder
 3. fietstunnel_rielerweg_2.jpg
  Arie_de_Niet_Profielfotos_2022_blank_.png
  Door Arie de Niet op 28 oktober 2022

  Schriftelijke vragen over veiligheid fietstunnel Rielerweg

  Naar aanleiding van een ernstig ongeval in de fietstunnel aan de Rielerweg hebben we schriftelijke vragen gesteld over de veiligheid van de tunnel. De slechte verlichting en de gevaarlijke constructie van de verlichting hebben bij het ongeval een grote rol gespeeld. Het slachtoffer heeft er blijvend letsel aan overgehouden. We hopen dat het college snel in actie komt en de tunnel veiliger maakt. 

  Lees verder