-
In gesprek met thuisloze jongeren
Lees verderNadat we in de raadstafels van 24 maart en 31 maart aandacht vroegen voor het onderzoek naar zwerfjongeren en bankhoppers in Deventer, zijn we vorige week in gesprek gegaan met een aantal thuisloze jongeren, om van hen te horen wat we voor ze kunnen doen. Ik heb het ervaren als een ontzettend fijne ontmoeting. Ik was vooral benieuwd wat voor hen de grootste problemen zijn en of ze het gevoel hebben dat ze worden geholpen in het huidige hulpverleningssysteem. Want ik besef heel goed dat vanaf een afstand over hun situatie praten niet leidt tot een oplossing die zij zelf ook als oplossing zien; we willen echt luisteren naar wat zij nodig hebben.
-
Oog voor jongeren in coronatijd
Lees verderDe coronamaatregelen beginnen steeds meer hun tol te eisen en vooral de jongeren hebben het zwaar, zo horen we keer op keer in de persconferenties. Als gemeente wilden we daarom van hen horen waar zij vooral tegenaan lopen. In een leuk gesprek met een groep jongeren van 10 tot 16 jaar legden we hun de vraag voor: stel dat we weer iets mogen versoepelen, waar hebben jullie dan vooral behoefte aan? De jongeren die wij spraken, vinden het vooral belangrijk dat ze weer met een klein groepje vrienden ergens mogen zijn. Bijvoorbeeld om samen muziek te maken in een jongerencentrum, en ook het samen sporten wordt erg gemist. En geef ze eens ongelijk: juist in je tienerjaren is het zó belangrijk om je sociale vaardigheden te ontwikkelen in het contact met anderen.
-
Een goed gesprek over ... windturbines in Deventer
Lees verderOp maandag 29 maart hebben we als fractie en bestuur gesproken met een aantal ChristenUnie-leden over windenergie en de windverkenning die de gemeente Deventer heeft laten uitvoeren. Deze leden wonen in het zoekgebied waarbinnen de gemeente Deventer het plaatsen van windmolens overweegt. Deze windmolens kunnen grote impact op de woon- en leefomgeving van mensen hebben. Uit het gesprek hebben we goede aanknopingspunten voor de verdere discussie in de gemeenteraad kunnen halen.
-
Aandacht voor zwerfjongeren gevraagd
Lees verderIn de raadstafels van 24 maart en 31 maart hebben we als woordvoerders gesproken over het onderzoek naar zwerfjongeren en bankhoppers in Deventer. Het onderzoek (waar we sinds twee jaar om hebben gevraagd) laat zien dat het om 61 jongeren gaat die in de categorie thuisloos vallen. Echt op straat, echt dakloos kennen we in Deventer niet. In het onderzoek komt goed naar voren hoe belangrijk de informele zorg is zoals bijvoorbeeld via het Meester Geertshuis.
-
Een goed gesprek over... Een duurzame economie
Lees verderChristenUnie Deventer wil ondernemers in de schijnwerpers zetten en van hen horen wat écht telt. Wat drijft een ondernemer om op de ChristenUnie te stemmen? Wat zou een ondernemer mee willen geven aan de politici van de ChristenUnie?
Ruben Bonk is eigenaar van Bonk Elektro. Het bedrijf heeft zich gespecialiseerd in het installeren van zonnepanelen en is gevestigd in Deventer. Ruben werkt met een klein team mensen. Hij heeft niet de ambitie om steeds te groeien maar vindt persoonlijke aandacht voor zijn personeel en zijn klanten belangrijk.
-
Een goed gesprek over... Christelijk ondernemerschap
Lees verderChristenUnie Deventer wil ondernemers in de schijnwerpers zetten en van hen horen wat écht telt. Wat drijft een ondernemer om op de ChristenUnie te stemmen? Wat zou een ondernemer mee willen geven aan de politici van de ChristenUnie?
Johan Oost is samen met zijn vrouw eigenaar van OBB Ingenieurs, een adviesbureau voor alles over spelen, sporten en ontmoeten in de openbare ruimte. In ons goede gesprek vertelt Johan over het toepassen van Benedictijnse leefregels in de werkwijze van zijn bedrijf.
-
ChristenUnie Deventer doet mee met #RedSandproject
Lees verderChristenUnie Deventer heeft afgelopen maandag aandacht gevraagd voor mensen die klem zitten in mensenhandel en prostitutie. Fractievoorzitter Henrike Nijman deed op Internationale Vrouwendag mee met het krachtige #redsandproject van International Justice Mission. Wereldwijd wordt met dit project aandacht gevraagd voor mensen die klem zitten in mensenhandel en prostitutie en het leed en het onrecht dat hierachter schuil gaat. Ook in Deventer kennen we daarvan de voorbeelden. Met bloedrood zand willen we de kieren in de samenleving zichtbaar maken waarin slachtoffers van slavernij ongemerkt verdwijnen.
-
ChristenUnie Deventer pleit voor behoud en verduurzaming van erfgoed
Lees verderFractievoorzitter Henrike Nijman van de ChristenUnie in Deventer en burgerlid Arie de Niet van ChristenUnie Overijssel hebben zaterdag meegefietst in een regiorace naar Amersfoort. Met de actie willen ze aandacht vragen voor lokale oplossingen die een bijdrage leveren aan het beschermen van de aarde.
De ChristenUnie vindt het belangrijk om een stem te geven aan lokale initiatieven om duurzamer te leven. In het hele land werden daarom op zaterdag 6 maart lokale initiatieven voor het behoud van de aarde verzameld en naar Amersfoort gebracht, waar het partijkantoor van de ChristenUnie huist. Tijdens een estafette van ruim 1700 kilometer, de zogenaamde 'regiorace'. werd door meer dan 90 gemeenten het stokje doorgegeven. Bij elke etappe werd een lokaal initiatief toegevoegd.
-
Zorg voor elkaar
Lees verderDe ander zien, aandacht geven en zorgen delen is nu extra belangrijk, daarom bezorgen wij vandaag een perentaart bij een gezin die zich inzet als pleegouders en een gezin die passende zorg via PGB willen inzetten maar vastlopen in de regels.
-
Meer urgentie voor de klimaat en ecologische crisis
Lees verderDe fracties van GroenLinks, Deventer Sociaal, PvdA, D66 en ChristenUnie stellen voor om in de raadsvergadering van 17 februari 2021 de klimaatcrisis te erkennen en de urgente noodsituatie uit te roepen. Deventer zou zich daarmee voegen in een rijtje van steden (Haarlem, Amsterdam, Utrecht, Basel, Bristol, London, Sydney e.v.a) en landen (o.a. Canada, Frankrijk, Spanje) die dit belangrijke signaal al eerder hebben afgegeven. Met deze actie wordt de klimaat en ecologische crisis erkend en wordt benadrukt dat het tegengaan van klimaatverandering een prioriteit is voor Deventer.
Zo begint het persbericht bij de motie die woensdag 17 februari 2021 in de raad is besproken. Ik ondersteun deze motie van harte en ik wil graag uitleggen waarom. Ik kan me namelijk voorstellen dat dit nogal activistisch klinkt of, zoals iemand me vandaag vroeg, is deze niet erg symbolisch.
- Vorige pagina
- 1
- 2
- 3
- 4
- ...
- 7
- Volgende pagina