ChristenUnie organiseert Miniconferentie Ouderschap met Joep Zander

topbanner_jeugd01
168x168_henrike
Door Henrike Nijman op 8 maart 2018 om 15:45

ChristenUnie organiseert Miniconferentie Ouderschap met Joep Zander

Samen opvoeden is nodig ook na de scheiding. Wat kan de gemeentepolitiek doen? Om die vraag te beantwoorden organiseren Joep Zander en de fractie van de ChristenUnie op vrijdag 16 maart in Deventer een miniconferentie rondom ouderschap na het beëindigen van een relatie.

In de conferentie worden de vragen rondom gezamenlijk ouderschap belicht vanuit de rechterlijke macht, de advocatuur, ervaringsdeskundigen en mediation. Na 4 korte inleidingen gaan de deskundigen met de aanwezigen in gesprek. Aan het eind van de avond zal Henrike Nijman als raadslid aangeven wat ze uit de discussie meeneemt als aanbevelingen voor de gemeente Deventer.

Ouders die uit elkaar gaan moeten met elkaar een ouderschapsplan maken. Het ouderschapsplan heeft als doel dat ouders met elkaar afspraken maken over de gezamenlijke opvoeding van hun kinderen. Het maken en hanteren van een ouderschapsplan in een conflictfase is complex en heeft vaak een beperkte houdbaarheid. Gevolg is dat ouders elkaar de omgang met de kinderen niet gunnen of kinderen dusdanig van slag zijn dat ze professionele hulp nodig hebben. Wat kan de gemeente betekenen voor ouders en kinderen, liefst voor er een conflict ontstaat? Hoe kunnen we vaders en moeders helpen gezamenlijk het ouderschap invulling te blijven geven? Bieden de aanbevelingen van de commissie Rouvoet (Platform Scheiden zonder schade) bruikbare aanknopingspunten voor preventief beleid?

De ervaring van Joep Zander als vader die zijn kind lange tijd niet mocht zien, heeft hij omgezet in kracht door vanuit zijn deskundigheid als pedagoog te publiceren over ouderverstoting en vaderschap. Als kunstenaar heeft Joep verschillende kunstwerken bij dit thema gemaakt. Op dit moment is er een expositie van zijn werk in het Etty Hillesum Centrum.

Ook Cees van Leuven, raadsheer bij het hof Den Bosch en schrijver over kinderen en scheiding, Pauline Schonewille, mediator en moeder, en Abdel Ytsma, strafrechtadvocaat en vader, zullen hun licht laten schijnen over het onderwerp. Patrick Damhuis, verstoten vader, zoon zal de avond aftrappen.

U bentt van harte uitgenodigd om vrijdag 16 maart deel te nemen aan deze miniconferentie
Aanvang 19.30 uur Etty Hillesum Centrum, Roggestraat 3, Deventer

Toegang is vrij, aanmelding gewenst: administratie@ettyhillesumcentrum.nl

Henrike Nijman

Deel dit bericht

Labels: , , ,