Hopelijk houden jullie het hoofd boven water in deze ingewikkelde tijd

cu_lichtindestad.jpg
168x168_henrike
Door Henrike Nijman op 30 maart 2020 om 16:04

Hopelijk houden jullie het hoofd boven water in deze ingewikkelde tijd

Als iemand me een maand geleden had verteld dat ik nu de hele dag thuis zou zitten en ook in de avonden niet de deur uit kon, uit mocht, ik zou het niet hebben geloofd.
Het Corona-virus leert ons een stevige les, in afhankelijkheid en in geduld. De maatregelen die de overheid heeft genomen zijn stevig, maar nodig. Dit virus laat zich niet stoppen als we daar niet met z’n allen aan meedoen. Het virus is te heftig om deze maatregelen in de wind te slaan. Maar makkelijk is het niet. Het is ook niet eenvoudig om vanuit het bestuur van onze mooie stad hier goede keuzes in te maken.

Veel besluiten zijn vanuit Den Haag genomen. Aan het bestuur van Deventer is het steeds de kunst om die besluiten te vertalen naar onze situatie. Wat betekent het voor onze gezondheidszorg, onze hulpverlening aan de jeugd, onze maatschappelijke opvang van dak en thuislozen, onze ondernemers en ga zo maar door.

Vanuit de ChristenUnie fractie heb ik gevraagd om juist nu zicht te houden op de mensen die op straat leven. Veel plekken waar zij normaal kunnen eten, zijn gesloten en mochten zij klachten hebben, is er dan zorg beschikbaar? Gelukkig ging de eerste week de nachtopvang al ruimer open. Ook de Voedselbank in Deventer kon zijn doelgroep nog wel bedienen. Vanuit de ondernemers zelf kwam al snel het initiatief om vanuit de binnenstad te gaan bezorgen.

Vragen waar niet meteen een oplossing voor is, worden wel heel serieus genomen. Of het nu gaat om de continuïteit van zorg, of acute financiële nood van de dames van de Bokkingshang. Als raadslid word ik serieus genomen in de vragen die ik neerleg en er wordt heel constructief meegedacht om tot een passende oplossing te komen.

We zijn er nog lang niet, maar de manier waarop het Deventer College dit nu aanpakt geeft mij wel vertrouwen.

Het vertrouwen in mensen en in een goed bestuur is belangrijk, meer vertrouwen put ik uit het zeker weten dat ook in deze moeilijke periode God ons niet alleen laat. Hij geeft kracht en genezing om dit aan te kunnen. Ik bid dat voor u persoonlijk, ik bid dat ook voor onze stad.

Henrike Nijman
Fractievoorzitter ChristenUnie Deventer

Deel dit bericht