Blijf in Mijn liefde

Blijf in mijn liefde
168x168_henrike
Door Henrike Nijman op 18 januari 2021 om 14:29

Blijf in Mijn liefde

Gedachten bij de week van gebed

Een moment van gebed is een moment van rust en bezinning. Enerzijds komt de samenleving tot stilstand en geeft dat rust, anderzijds maakt de lockdown dat het innerlijk behoorlijk kan stormen en kom dan maar eens tot bezinning. De week van gebed is een goede oefening daarin. Dagelijks met elkaar online verbonden zijn en met elkaar meeleven en meebidden. Wat een zegen om met zoveel Christenen te mogen bidden voor eenheid en vanuit die eenheid ook samen met elkaar Gods liefde uit te stralen naar de mensen om ons heen. Het thema ‘Eenheid’ is heel hoopgevend en bemoedigend. Een eenheid ben je samen. Ik hoef het niet alleen te doen. Mijn gebed is dat we met alle Christenen samen een zegen mogen zijn voor onze stad Deventer.

Eén van de themateksten is “Blijf in Mijn liefde”. Lief hebben is een werkwoord. Ik wil het niet alleen zeggen, ik wil het ook doen. Dat voel ik als persoon, maar dat voel ik ook als politicus. Vanuit de ChristenUnie  voel ik me verantwoordelijk om ervoor te zorgen dat er ook binnen de regels die we met elkaar afspreken, God liefde doorstraalt. Dat we naar mensen kijken met oprechte aandacht. Mijn gebed is dat politici die God kennen, binnen welke partij dan ook, zo naar de mensen kijken en van daaruit hun politieke werk doen. Niet om er zelf beter van te worden, maar omdat God ons op deze plek gezet heeft.

Het is toch gelukt, door even mijn gedachten de vrije loop te laten over deze Bijbelwoorden, is het een prettig moment van bezinning geworden. Nog even luisteren naar de mooie liederen bij de vieringen en ik kan weer opgeladen verder. Ik wens u allen een goede week.

Een kaars branden tijdens de week van gebed

Meer informatie over de Week van gebed in Deventer vind je op weekvangebeddeventer.nl

Deel dit bericht

Labels: , ,