VACATURE:Als fractie-ondersteuner ChristenUnie Deventer

WEBBANNER vacature
CU Deventer logo
Door ChristenUnie Deventer op 19 januari 2021 om 14:27

VACATURE:Als fractie-ondersteuner ChristenUnie Deventer

ChristenUnie Deventer zoekt een fractie-ondersteuner. Als fractie-ondersteuner sluit je aan bij de fractieoverleggen, bereidt je samen met de fractie de agenda voor en legt de afspraken en acties vast. Je vat onze belangrijkste vragen en boodschap samen in een kort verslag. Op basis hiervan schrijf je nieuwsberichten, waarmee we onze stemmers informeren over ons werk in de gemeenteraad. Heb je interesse? Laat het weten via een brief met je achtergrond en motivatie.

Achtergrond: waar gaat dit over?
In de Deventer gemeenteraad is de ChristenUnie Deventer met één raadslid en vier raadsopvolgers actief. Wij vertegenwoordigen daar de burgers, en in het bijzonder onze stemmers. De ChristenUnie Deventer zet zich, gedreven door Gods liefde en verenigd vanuit het christelijk geloof, in voor kwetsbare groepen in de samenleving, voor een schepping die duurzaam beschermd wordt, voor jongeren, en voor een goede verbinding tussen burger en overheid.

De fractie komt tweewekelijks bij elkaar om te bespreken hoe we de komende weken in en buiten de gemeenteraad aandacht vragen voor wat wij belangrijk vinden, welke standpunten we innemen bij besluitvorming in de raad, en welke vragen we stellen aan het bestuur van de stad.

Wat ga je doen?
Jij sluit aan bij de fractieoverleggen, bereidt samen met de fractie de agenda voor, en legt de afspraken en acties vast. Je vat onze belangrijkste vragen en boodschap samen in een kort verslag. Op basis hiervan schrijf je nieuwsberichten, waarmee we onze stemmers informeren over ons werk in de gemeenteraad.

Wat neem je mee?
Als fractie-ondersteuner beschik je over het volgende, of je wilt dit ontwikkelen:

  • Christelijk betrokken: je bent benieuwd naar wat er in de lokale politiek gebeurt en hebt ideeën over hoe het beter zou kunnen. Je doet dat vanuit je eigen christelijke overtuiging;
  • Schriftelijk vaardig: je kunt complexe zaken in begrijpelijk en correct Nederlands verwoorden en op schrift stellen. Een achtergrond in bijvoorbeeld een studie journalistiek geeft pluspunten;
  • Gestructureerd: je behoudt het overzicht over de verschillende politieke dossiers die spelen in de raad en je zorgt dat agenda’s en verslagen tijdig en proactief worden opgesteld en verspreid.

Wat krijg je van ons?
Je krijgt van ons een goede samenwerking in een leuk team, dat met veel betrokkenheid het goede zoekt voor Deventer. Daarnaast ontvang je een vrijwilligersvergoeding (maximaal € 1.700 per jaar) voor je werk.

Geïnteresseerd?
Laat het weten via een brief met je achtergrond en motivatie aan onze fractievoorzitter, Henrike Nijman (hg.nijman@gemeenteraaddeventer.nl).

Bijlagen

Deel dit bericht

Labels: , ,