Opkomen voor mensen in een kwetsbare positie: hoe doe je dat in coronatijd?

Een gesprek over mensen in een kwetsbare positie
Janneke_Lindenholz_Profielfotos_2022_blank_8.png
Door Janneke Lindenholz op 29 januari 2021 om 21:00

Opkomen voor mensen in een kwetsbare positie: hoe doe je dat in coronatijd?

Elkaar live ontmoeten, contact en verbinding (onder)houden. We weten allemaal hoe belangrijk dit is. We weten ook allemaal hoe lastig dit is in tijden als de huidige. Tijden waarin we elkaar noodgedwongen op afstand moeten houden en we elkaar maar nauwelijks live mogen ontmoeten. Hoe gaan we daar mee om? En vooral ook: hoe houden we contact met mensen die in een kwetsbare positie zitten of komen?

Afgelopen maandag hebben we hierover van gedachten gewisseld met christelijk geïnspireerde organisaties in Deventer die omzien naar mensen in een kwetsbare positie. De Ontmoeting, het Leger des Heils, Stichting Ontmoeting, het Meester Geertshuis, Stichting Present, de nieuwe ICF-gemeente en het Kruispunt Diaconaal Deventer waren aanwezig. Inspirerend en bemoedigend was het om te horen welke creatieve wegen worden gevonden om in contact te blijven. Om verbinding te blijven zoeken en er te zijn voor medemensen in een kwetsbare positie, zoals mensen met een klein of geen sociaal netwerk, of mensen die dreigen dakloos te worden. Pijnlijk was het om te horen dat mensen zonder telefoon, laptop, internet en dergelijk, in deze tijd nog meer uit beeld raken. En onder de ‘radar’ komen en/of blijven. Mooi en goed om te horen hoe deze organisaties zich inzetten om beschikbaar en aanwezig te zijn en te blijven voor mensen in een kwetsbare positie.

Voor ons als ChristenUnie Deventer bevestigde deze avond ook weer hoe belangrijk deze organisaties zijn. Belangrijk voor mensen in een kwetsbare positie en daarmee belangrijk voor de gemeente Deventer. De nabijheid die deze organisaties hebben tot mensen in een kwetsbare positie, en hun kracht en motivatie om naast deze mensen te staan en met hen op te lopen. Van ontzettend veel waarde om te behouden, te versterken en de vrije ruimte te bieden die ze daarbij nodig hebben. Zonder vrije ruimte is geen beweging en daarmee geen verandering mogelijk.

Deel dit bericht

Labels: , ,