Genieten van een witte wereld

Winterwandeling
168x168_henrike
Door Henrike Nijman op 10 februari 2021 om 11:16

Genieten van een witte wereld

Een kleine wandeling door deze witte wereld is genieten. Genieten van de rust en van de schoonheid van de natuur. Tegelijk brengt het voor veel mensen zorgen met zich mee. Kan ik veilig bij de winkel komen of kan mijn hulp wel op tijd bij mij komen?

Deze tekst uit het Bijbelboek Job kwam ik het afgelopen weekend veel tegen: “Hij zegt tegen de sneeuw:  ‘val op de aarde’, en tegen de wolken: ‘laat de regen neerstorten’. Dan moeten de mensen stoppen met hun werk, dan weet iedereen hoe machtig God is.” Deze tekst is niet bedoeld om de mensen eens lekker dwars te zitten. Zeker niet. Ik zal deze Bijbeltekst ook niet gebruiken om politieke keuzes mee te onderbouwen. Deze tekst helpt mij om dingen in perspectief te zetten. 

Wij maken ons soms zo druk over dingen, dat we vergeten om stil te staan bij wat echt belangrijk is. Het draait niet alleen om werken en consumeren. We mogen genieten van Gods mooie aarde en van Gods mooie mensen. En ik wil alles doen wat ik kan om daar goed voor te zorgen.

En af en toe zet God mij daar even letterlijk bij stil, als ik door sneeuw niet verder kom dan het rondje wandelen rondom om mijn woonwijk.

Deel dit bericht

Labels: , , ,