Vermoeid en gezegend

kerstgroet-banner.jpg
Henrieke_Nijman_2_Profielfotos_2022_blank_3.png
Door Henrike Nijman op 24 december 2021 om 15:00

Vermoeid en gezegend

Ik fietste net terug vanuit het stadhuis naar huis. Na de laatste raadsvergadering van dit jaar. Het is -1, maar het voelt als -4. Ik duik nog wat dieper in mijn jas en trap stevig door. Het is mijn vaste routine. Wekelijks naar het stadhuis of in digitale vergaderingen mijn woordje klaar hebben. Meer dan 368 raadsmededelingen om te lezen en te bespreken, noemde de burgemeester net in zijn slotwoord. Het was druk en veel. Terwijl ik over de verstilde pleinen fiets, met de mooie verlichting, strijden genieten en vermoeidheid om de voorrang.

kerstgroet

Wat zijn we gezegend in Deventer met onze mooie stad, met z’n heerlijke dorpen en mooie natuur. Waar ik al wandelend of fietsend zo van kan genieten. Waar ondernemers allerlei creatieve zaken opzetten en mensen oog hebben voor elkaar.

Maar ook: vermoeidheid, omdat het nu met alle maatregelen extra moeilijk is om de mensen echt te spreken. Voor het bespreken van de voorstellen in de raad ben ik afhankelijk van een telefoontje waarin je even kort wat navraagt bij mensen die met het onderwerp te maken hebben. Het waren niet de makkelijkste onderwerpen. Vanavond de ambities op het gebied van bouwen en wonen en de diverse regelingen voor kinder- en peuteropvang. Vorige week over inspraak van inwoners op de besluitvorming en de teams toegang jeugd van de gemeente. Twee weken geleden over minimabeleid. Zoveel onderwerpen, waar nog eens een keer zoveel mensen achter zitten.

En dan realiseer ik me dat dat is waar ik het voor doe. De mensen achter de stukken, de mensen die te maken krijgen met de gevolgen van onze besluiten.

Kerst is een periode van loslaten, van bezinning, van genieten, maar ook van even niet online. Kerst drukt me met de neus op de feiten; een kindje in de kribbe, die voor de hele wereld redding brengt, die ons leert om de ander echt te zien. Dat is waar ik warm van word en waarvoor ik in beweging wil komen. Op de plek die mij gegeven is.

Ik wens je hele gezegende kerstdagen en Gods Zegen voor het nieuwe jaar.

Hartelijke groet,
Henrike Nijman
raadslid en fractievoorzitter ChristenUnie Deventer

Labels: ,