Vragen over verkeershinder N348

File werkzaamheden N348.jpg
Arie_de_Niet_Profielfotos_2022_blank_.png
Door Arie de Niet op 17 oktober 2023 om 21:00

Vragen over verkeershinder N348

Er wordt gewerkt aan de N348 / Siemelinksweg. Dat zorgt voor nogal veel verkeershinder. De Vijfhoek en Colmschate Noord zijn nauwelijks bereikbaar in de spits. Bovendien zijn de tijdelijke wegomleggingen onoverzichtelijk en dus onveilig. Genoeg reden voor de ChristenUnie om schriftelijke vragen te stellen.

Aan de N348 / Siemelinksweg wordt groot onderhoud uitgevoerd. Bij de werkzaamheden wordt samengewerkt met de provincie Overijssel die verantwoordelijk is voor een groot deel van de weg. Het college heeft vooraf aangegeven dat er "ruim wordt ingezet op beperking van de hinder en de bereikbaarheid van woonwijken en ondernemers". En dat er aandacht is voor goede communicatie over de aanpak.  

Wijken moeilijk bereikbaar en onveilige situaties

We hebben ons als fractie verbaasd over de uitvoering van de verkeersmaatregelen rondom de werkzaamheden aan de N348. Die laat wat ons betreft te wensen over.

De tijdelijke wegversmallingen en wegverleggingen op de Siemelinksweg zijn nogal slordig aangegeven. Het is vaak onduidelijk waar je van rijstrook moet wisselen. Dat zorgt voor verwarring bij automobilisten. Het komt regelmatig voor dat mensen per abuis op de verkeerde weghelft terechtkomen en tegen het verkeer inrijden. De verkeersveiligheid laat sterk te wensen over.

De toegang tot wijken De Vijfhoek en Colmschate Noord is door de werkzaamheden ernstig gehinderd. In de spits loopt het verkeer van en naar de wijk volledig vast. Ook het ziekenhuis is daardoor moeilijk te bereiken. Het busvervoer raakt ontregelt.

We hebben bovendien sterk de indruk dat bewoners van de oostelijke wijken niet goed geïnformeerd zijn over de duur van de werkzaamheden, de mate van hinder, de omleidingen en alternatieven voor de auto (fiets, OV, thuiswerken).

Schriftelijke vragen

Vanwege de in onze ogen belabberde uitvoering hebben we schriftelijke vragen gesteld aan het college. We willen weten of de gemeente toezicht houdt op de uitvoering van de verkeersmaatregelen. En of het college vindt dat het beperken van de hinder (zoals beloofd) een beetje gelukt is. 

We hopen ook dat er wat lessen worden getrokken voor toekomstig groot onderhoud aan andere hoofdverkeersaders in Deventer. 

Labels: ,