Henrike Nijman opnieuw lijsttrekker ChristenUnie

topbanner_fractie
CU Deventer logo
Door ChristenUnie Deventer op 24 november 2017 om 12:00

Henrike Nijman opnieuw lijsttrekker ChristenUnie

De leden van de ChristenUnie in Deventer hebben Henrike Nijman aangewezen als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen. Op de lijst staan verder de bekende namen Arie de Niet en Jasper Buist. Nieuw op nummer 4 is Wim van der Weele.

Sterk team

Henrike Nijman: “Mijn motivatie is dat ik wil strijden tegen onrecht. Mensen die zich niet gehoord voelen, wil ik een stem geven in de gemeenteraad. Daarom ben ik ook erg trots op deze lijst. We hebben een sterk team waarmee we het verschil kunnen maken voor Deventer. Dat hebben we laten zien in de afgelopen vier jaar. Dat gaan we ook de komende periode doen.”

Vernieuwde lijst met stabiele top

De ChristenUnie heeft op 23 november in de ledenvergadering een vernieuwde en verjongde kandidatenlijst vastgesteld. Aan de top van de lijst kiest de ChristenUnie voor stabiliteit met de vertrouwde gezichten Henrike Nijman, Arie de Niet en Jasper Buist. De eerste nieuwe kandidaat is Wim van der Weele.

Kennis en ervaring

Lijsttrekker Henrike Nijman zit sinds 2012 in de gemeenteraad als fractievoorzitter en onderscheidt zich met haar kennis van het sociaal domein. Arie de Niet is gemeenteraadslid vanaf 2014 en heeft naam gemaakt op gebied van financiën en duurzaamheid. Jasper Buist is al acht jaar betrokken bij de fractie als raadsopvolger en is expert op het gebied van de omgevingswet en woningbeleid. Wim van der Weele is nieuw op de lijst. Hij doet al enige tijd mee in de steunfractie en is klaar voor een actieve rol in de gemeenteraad.

Brede en diverse lijst

De andere kandidaten op de lijst vertegenwoordigen de brede en diverse achterban van de ChristenUnie. Gerard Zijlstra is voorzitter van ChristenUnie Deventer en in dienst van defensie. Op plek 6 staat het jonge talent Thijs Banninga, student planologie aan Saxion. Hij wordt gevolgd door ecologe Janneke Lindenholz en Karin van Lohuizen die zich als vrijwilliger inzet voor bestrijding van armoede en eenzaamheid.

De volledige kandidatenlijst van de ChristenUnie voor de gemeenteraadsverkiezingen ziet er als volgt uit:

1 Henrike Nijman
2 Arie de Niet
3 Jasper Buist
4 Wim van der Weele
5 Gerard Zijlstra
6 Thijs Banninga
7 Janneke Lindenholz
8 Karin van Lohuizen
  9 Carl Koch
10 Keesjan Valk
11 Berend Vlieger
12 Louis Derks
13 Corné de Leeuw
14 Minne Prins
15 Bep Welleweerd


Met dit team zet de ChristenUnie zich in om een mooier Deventer door te geven aan de volgende generatie.

Labels: , , , ,