Geslaagde campagnedag bij A Rocha en het Meester Geertshuis

MeesterGeertshuis_groepsfoto.jpg
Henrieke_Nijman_2_Profielfotos_2022_blank_3.png Carolien_van_Maanen_Profielfotos_2022_blank_5.png Pepijn_Deddens_Profielfotos_2022_blank_13.png
Door Henrike Nijman, Carolien van Maanen, Pepijn Deddens op 19 februari 2022 om 21:08

Geslaagde campagnedag bij A Rocha en het Meester Geertshuis

Aandacht voor natuur en maatschappelijke opvang

De verkiezingen komen snel dichterbij, dus trokken we er deze zaterdag op uit. In de campagne en in onze politieke keuzes willen we aandacht geven aan wat echt telt. Vandaag was dat de natuur en maatschappelijke opvang met oog voor mensen. We gingen 's ochtends met A Rocha aan de slag in natuurgebied De Oostermaet. 's Middags was Nico Drost (voormalig Tweede Kamerlid en landelijk campagneleider) met Henrike Nijman te gast bij het Meester Geertshuis.

ARocha_compilatie

Op zaterdagochtend hebben we de handen uit de mouwen gestoken voor de natuur. Carolien van Maanen, Pepijn Deddens, Henrike Nijman en voorzitter Gerrit Jan Dijkgraaf gingen op pad met de werkgroep van A Rocha in Deventer. De werkgroep heeft een deel van De Oostermaet bij Lettele geadopteerd. Dat landgoed is van stichting IJssellandschap. A Rocha voert er een paar keer per jaar onderhoud uit. Vandaag was het tijd om jonge boompjes te trekken om te zorgen dat open stukken niet dichtgroeien.

MeesterGeertshuis_gesprekHet Meester Geertshuis is voor de ChristenUnie een goed voorbeeld van samen recht doen en aandacht hebben voor wat echt telt. 's Middags nam Henrike Nijman het voormalig Tweede Kamerlid en landelijk campagneleider Nico Drost mee naar het pand van het Meester Geertshuis aan de Assenstraat. Aan tafel was het belangrijkste onderwerp: mensen die klem zitten in de systemen en de ambtelijke molens. Hoe kunnen we hen helpen. In het Meester Geertshuis is het vanzelfsprekend dat daarin 'de mens zien', voorop staat. Vanuit daar werken aan vertrouwen en mensen ondersteunen om hun problemen aan te pakken. Dat is waar de harten van de vrijwilligers sneller van gaan kloppen. Dat is ook wat ons bindt en ook na de verkiezingen zal blijven binden.

Al met al een zeer geslaagde campagnedag, waarin we met twee verschillende organisaties optrokken die met betrokken vrijwilligers een belangrijke bijdrage leveren aan Deventer.

Labels: , , ,