Zomerreces!

Arie portret met Lebuinus.jpg
Arie_de_Niet_Profielfotos_2022_blank_.png
Door Arie de Niet op 24 juli 2023 om 21:00

Zomerreces!

De laatste raadsvergadering voor de zomer is achter de rug. Met de fractie van de ChristenUnie en met het bestuur hebben we afgelopen donderdag het seizoen afgesloten op een terras ergens in Deventer. Dat was vooral gezellig, maar we hebben ook even teruggeblikt op het eerste volle jaar van deze gemeenteraad.  

In de drukte van de raad moeten we als fractie prioriteiten stellen. We moeten soms dingen laten die we graag ook nog had willen doen. Dat hoort er helaas bij. Aan het begin van het seizoen hebben we een top 5 gemaakt van thema's waar we ons voor in wilden zetten: opvang van vluchtelingen, aanpak van energiearmoede, schuldhulpverlening, klimaatadaptatie, preventie jeugd.  

Dat lijstje heeft ons geholpen bij het stellen van prioriteiten. Het geeft rust om af en toe nee te kunnen zeggen en te focussen op de dingen die volgens ons echt belangrijk zijn en waar we het verschil willen maken. En dat lukt goed. We hebben als eenmansfractie veel in beweging gezet. Bijvoorbeeld:

  • budget voor ondersteuning van de energiecoaches; 
  • uitbreiding van het Geldfit spreekuur; 
  • betere communicatie rond de aanpak van energiearmoede; 
  • aanpak van de verlichting in de fietstunnel aan de Rielerweg; 
  • daklozen kunnen weer normaal hun post ophalen; 
  • extra geld voor het preventieve jongerenwerk.  

Voor meer details verwijzen we naar andere berichten op onze site. Het zijn mooie concrete resultaten. Het helpt enorm dat we met Henrike, Thijs, Jasper en Janneke een actieve en betrokken steunfractie hebben. En we werken goed samen met andere fracties in de raad. Dat is allemaal niet vanzelfsprekend. We zijn dankbaar voor de plek die we mogen innemen in de gemeenteraad van Deventer waar ruimte en waardering is voor het geluid van de ChristenUnie. 

Voor komend seizoen gaan we een nieuwe top 5 maken. Maar dat doen we na het zomerreces. We gaan eerst even opladen en genieten van een periode zonder raads- en fractievergaderingen en onophoudelijke ToDo-lijstjes.

Labels: ,