Waardig ouder worden in Deventer

waardig ouder worden
CU Deventer logo
Door ChristenUnie Deventer op 12 december 2020 om 10:00

Waardig ouder worden in Deventer

Vandaag zet Gert Jan Segers een handtekening zetten onder het manifest Waardig Ouder Worden 2.0. Dit doet hij met een groot aantal landelijke organisaties die samen die manifest dragen. Henrike Nijman, raadslid in Deventer: “Wij willen met dit landelijk manifest ook in Deventer aan de slag. Waardig ouder worden betekent wat ons betreft niet alleen goede zorg en liefdevolle aandacht, maar ook voldoende ouderenwoningen, aandacht voor een dementievriendelijke omgeving en sociale ontmoetingsplekken.” Afgelopen week voerde zij daarover gesprekken met Deventer professionals uit de ouderenzorg.  

Omdat de ChristenUnie het vandaag niet alleen bij woorden wil laten, bezorgen ze een kerststukje met goede wensen bij een aantal ouderen die zich op dit moment volop inzetten in onze samenleving. Door hun vrijwilligerswerk of mantelzorgtaak zijn zij het voorbeeld van hoe we jong en oud kunnen verbinden en hoe ouderen van waarde zijn voor onze samenleving.

Kerststukje voor vrijwilligers

Een samenleving waarin ouderen zich gezien en gewaardeerd voelen. Dat is het ideaal van de ChristenUnie. Henrike Nijman: “Met het ondertekenen van het landelijk manifest laten we zien dat we geloven in een samenleving waarin ouderen een volwaardige, betekenisvolle plaats hebben. Daarom willen we met huisartsen, mantelzorgondersteuning en de zorgorganisaties aan de slag om  Deventer op steeds meer punten ouderen-proof te maken.’’

Ouderen hebben te maken met toenemende kwetsbaarheid maar willen tegelijk graag zo zelfstandig mogelijk blijven functioneren. Vandaag onderstrepen we hoe belangrijk het is dat ouderen meetellen in de samenleving. De ChristenUnie wil het niet bij woorden laten. Henrike Nijman: “De toekomst van onze ouderen heeft grote prioriteit en daarom ga ik de input die ik heb opgehaald bespreken met onze wethouders en de andere partijen in de raad om tot een lokaal actieplan te komen.”

Meer over de landelijke actiedag Waardig Ouder Worden 2.0 vindt u op https://www.christenunie.nl/waardigouderworden

In gesprek over... waardig ouder worden in Deventer

De ChristenUnie wil handen en voeten geven aan het begrip ‘Waardig ouder worden’. Om dat in Deventer goed te kunnen doen, is Henrike begonnen met een gespreksronde rondom dit thema. Waardig ouder worden raakt aan zingeving, zorg en wonen. Daarbij is de afgelopen periode vaak een tegenstelling ontstaan tussen jong en oud. Dit zou geen tegenstelling moeten zijn. Het is een kracht om generaties met elkaar in contact te brengen. Die kracht willen wij in Deventer ook aanboren.

Wilt u hierover meepraten? Laat het ons weten.

Deel dit bericht

Labels: ,