Spellen en speelgoed voor de noodopvang

spelletjes.jpeg
Arie_de_Niet_Profielfotos_2022_blank_.png Henrieke_Nijman_2_Profielfotos_2022_blank_3.png
Door Arie de Niet, Henrike Nijman op 18 januari 2022 om 23:32

Spellen en speelgoed voor de noodopvang

Op wereldvluchtelingendag (vrijdag 14 januari) zijn lijsttrekker Arie de Niet en raadslid Henrike Nijman op bezoek geweest bij de noodopvang in Borgele. Wereldwijd zijn miljoenen mensen op de vlucht. We kunnen de oorzaken vaak niet oplossen. Maar we kunnen ze wel een veilige plek bieden. Wij zijn blij dat Deventer zijn verantwoordelijkheid neemt en ruimte biedt voor noodopvang die de overvolle asielzoekercentra ontlasten. Op 20 december is die noodopvang geopend in een voormalig schoolgebouw aan de Wittenstein. Er kunnen ongeveer 100 vluchtelingen worden opgevangen.

Spellen_en_speelgoed_bij_noodopvangDe noodopvang is sober en kaal. Er is weinig te doen en te beleven. De ChristenUnie is erg blij met de vrijwilligers van Deventer Doet, Vluchtelingenwerk en stichting Gave. Ze geven tijd en aandacht en organiseren activiteiten. Maar ook dat is beperkt door Corona.

Via stichting Gave hebben we contact gelegd met de noodopvang en gevraagd waarmee wij kunnen helpen. Dat was heel concreet: er behoefte is aan spelletjes en speelgoed. We hebben daarom een pakket samengesteld met o.a. playmobiel, tafeltennissets en bordspellen. Dat is afgelopen vrijdag door Arie en Henrike naar de noodopvang gebracht.

We hebben ook kort met de medewerkers gesproken. Het was goed om te horen dat alle kinderen op de noodopvang ergens naar school kunnen, dat er een gemotiveerde groep vluchtelingen zit en dat de contacten met de buurt goed zijn.

Labels: , , ,